lagwagon I 2022. I foto: ilkay karakurt

Lagwagon, legendarni američki punk rockeri, po prvi put dolaze u Hrvatsku!

Legendarni američki punk rockeri Lagwagon po prvi put dolaze u Hrvatsku! Zagrebu je pripala čast da otvori veliku europsku turneju ovog sjajnog benda. Punk svetkovina će se održati u klubu Boogaloo, a datum je utorak, 7. lipnja 2022- godine. Uz američke legende ovog glazbenog žanra nastupit će i zagrebački bendovi Mašinko i Trophy Jump, a za dobar štimung prije i nakon svirke zadužen će biti DJ Dom Smith. Pretprodajna cijena ulaznice je 165 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta ulaznica će koštati 190 kuna.


Lagwagon je nastao 1989. godine u Kaliforniji. Za razliku od svojih vršnjaka i “susjeda” iz bendova Green Day, The Offspring i Rancid, nikad nisu otišli u mainstream do kraja, iako se sigurno radi o globalno poznatom bendu u punk krugovima. Zanimljivo je da su karijeru započeli pod nazivom Section 8, ali su uskoro promijenili ime u Lagwagon. Zanimljivo, iza tog imena se zapravo krije ime njihovog poprilično nepouzdanog kombija za turneje.

Premda su imali nekoliko pauza u svom djelovanju, u više od 30 godina postojanja izbacili su devet albuma i četiri EP-a. Ovom prilikom u Boogaloou će osim svojih najvećih hitova posebnu pažnju posvetiti posljednjem albumu Railer iz 2019. godine. A ako se mora istaknuti jedna pjesma ovog benda, to je svakako May 16. Dodajmo da je ona bila uvrštena kao jedna od pjesama u Tony Hawk’s Pro Skater 2, videoigrici koja je obilježila cijelu jednu generaciju. Članovi benda Lagwagon su Joey Cape (vokal), Chris Flippin (gitara), Dave Raun (bubanj), Chris Rest (gitara) i Joe Raposo (bas). Više o ovom punk-rock bendu doznajte na Wikipediji.

Uz kalifornijski punk bend nastupaju i Mašinko, Trophy Jump i DJ Dom Smith

Mašinko za sebe kaže da su “pank bend koji voli i tvoja mama, a i mi nju *giggidy*”. Wikipedia pak tvrdi da su osnovani 2010., a da su dosad objavili tri samostalna albuma, dva split albuma i jedan božićni singl. A svojim neumornim radom postali su jedan od vodećih bendova na punk rock sceni u Hrvatskoj i regiji. Nadalje, stil sviranja obilježavaju im energičan i melodičan zvuk instrumenata te karakteristični višeglasni himnični refreni. Članovi benda su Marin Šulentić Šulc (vokal), Petar Predrag Perica (gitara), Lovro Koružnjak (gitara), Andrija Ražnatović (gitara), Srđan Grbić Srki (bas-gitara) i Bojan Horvat Pitura (bubnjevi). Općenito govoreći, jedan baš feel good punk bend koji svi vole, a kao takvi bit će sjajna uvertira za Lagwagon. Što trenutno rade doznajte na njihovom Facebook profilu.

Trophy Jump je punk rock bend koji korijene vuče iz Jeboton kolektiva. U DIY duhu, sav booking, snimanje i miksanje su odrađeni od strane benda i prijatelja. U veljači 2022. godine izbacili su napokon i sjajan full length prvijenac Feels koji je pokupio niz sjajnih reakcija, kako kod publike, tako i kod kritike. Nipošto se ne smije propustiti otvaranje večeri uz ove krasne momke! Više o njima doznajte na njihovom Facebook profilu.

Audio-video: Lagwagon – Bubble / Mašinko – Cmrok 2 /

Tagged