kul advent 2018

Kul Advent i ove godine u središte adventskih zbivanja stavlja umjetnički izričaj

I ove godine ispred Hrvatskog narodnog kazališta, počevši od subote, 1. prosinca, održat će se još jedno izdanje KUL ADVENTA, koji kao i lani u središte adventskih zbivanja stavlja umjetnički izričaj.

Tijekom trajanja novog izdanja ove manifestacije, smjenjivat će se zvuci klasičnih, jazz i soul skladbi, uz nastupe domaćih glazbenika, DJ-eva i neizbježne nastupe vokalnih ansambala s prigodnim božićnim napjevima i repertoarom.

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo i koncerte dva jazz banda iz Italije – Letizia Gambi i Sugarpie and the Candymen, a u jazz adventsku glazbenu ponudu savršeno će se uklopiti i već poznati izvođači iz Hrvatske – Maja’s Jazz Enthusiasam i Lea & Three Colours of Jazz band.

Cjelokupnu ponudu KUL ADVENTA na Trgu Republike Hrvatske zaokružit će i posebna gastronomska ponuda, s naglaskom na kulinarske delicije i specifičnosti kulinarske tradicije iz raznih dijelova Hrvatske.

Program KUL ADVENTA održavat će se svakodnevno od 17 do 20 sati, od 1. sve do 23. prosinca 2018. godine.

Kul Advent - Kultura je Kul

Ideja da se samo Hrvatsko narodno kazalište zajedno s prostorom oko kazališta ove godine stavi u svrhu promicanja visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, a sve u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno.

Uz naglasak na glazbenu, scensku, likovnu i primijenjene umjetnosti te promociju, ovom se manifestacijom želi naglasiti i značaj umjetnika kao aktivnih dionika hrvatskog društva.

Tako će, uz bogat program, u prigodnim adventskim kućicama oko HNK-a, već od ponedjeljka, 4. prosinca, mladi umjetnici  imati priliku predstavljati svoja umjetnička djela, a posjetitelji će po povoljnim cijenama moći kupiti umjetnička djela kao prigodan  dar povodom Božića i Nove godine.

Ključne riječi (tagovi): - - - -