kriptoid - iz odvoda - galerija siva - 2020.

Kriptoid u Galeriji Siva održava izložbu ilustracija i radova “Iz odvoda”

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvorenje izložbe “Iz odvoda” koju održava autor Kriptoid. Izložba će se otvoriti u četvrtak, 28. listopada 2020. godine u 19 sati. Možete ju pogledati do 4. studenog, a ostat će otvorena svaki dan osim nedjelje od 17 do 20 sati.

Kriptoid se crtanjem bavi od djetinjstva. Oko 2017. godine počeo je ilustrirati plakate i ostale vizualne materijale za koncerte u Močvari, Attacku i Klubu Prostor u Čakovcu. Iako tu i tamo radi izlete u druge tehnike, u pravilu se drži flomastera ili pera/tuša i Photoshopa. 2018. godine oslikao je mural Ego Paradox u Krapini, a krajem iste godine imao je zajedničku izložbu s Rašpom u klubu Mikro.

Sirov i nerafiniran stil odaje činjenicu da mu umjetnost nije struka, nego se ilustracijom bavi iz hobija. Vizualno napadni i bizarni prikazi, koji izgledaju kao da su ispali iz nekog lošeg (s)tripa, s određenom dozom grotesknog, morbidnog i agresivnog humora personificiraju bestijarij pojava modernog života u distopijskoj stvarnosti.

Mutanti iz kanalizacije, post-apokaliptični i pred-apokaliptični štakori, mitološka bića i druge liminalne i potisnute pojave. Sve one u djelima Kriptoida iskaču iz podsvjesnog u svakodnevno. Tu se miješaju s elementima body horrora, filmova B produkcije i znanstvene fantastike. A naći će se ponešti i trash estetike te oštri zvuci punka. Više o događanjima u Galeriji Siva doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Tagged