kozmodrum - peti kupe zagreb - 2022.

Kozmodrum i njegova mantrična svirka ponovo je s nama – bend nastupa u klubu Peti kupe

Mantrična svirka benda Kozmodrum ponovo će se moći čuti nakon jednogodišnje pauze! Ekipa glazbenih majstora predvođena bubnjarom Jankom Novoselićem okupit će se u petak, 3. lipnja 2022. godine u novom zagrebačkom klubu Peti Kupe u Trnjanskoj 5. Pauza je rezultirala kreativnim promišljanjima, pomacima u zvuku i ponekim novim materijalom u već prepoznatljivom smjeru spoja elektroničke i organske glazbe.


“Malo duža pauza dobro nam je došla da se osvježimo. No, nakon potresa, pandemije i svih problema živo je čudo da još funkcioniramo kao bend. S one pozitivne strane, počeli smo raditi na novim stvarima od kojih ćemo neke i svirati u Petom Kupeu prvi put uživo. Također, bit će tu i stvari koje su se već svirale, ali sad dobivaju novo ruho…. Kao na primjer Fantazija s mog solo albuma”, rekao je Janko Novoselić.

Posljednji njihov album koji je objavljen 2021. godine izazvao je pozornost i u inozemstvu

Primijetili su ga, primjerice, BBC i slavni Gilles Peterson. “Vesele nas odlične reakcije iz cijelog svijeta, a label Rika Muzika napravila je odličan posao u promociji i logistici. Važno nam je uživati u tome što radimo i da to ima neku kvalitetu. Svjetska slava nam je ionako uvijek na drugom mjestu”, dodao je Novoselić.

Kozmodrum ustraje na plesnom zvuku koji su definirali na posljednjem albumu. “Uvijek tražimo nove načine kako spojiti dva svijeta koji su nekoć bili kao jedan – plesnu klupsku glazbu i jazz. A to spajamo na način da se to pritom ne pretvori u nekakav trash. Nekad nam to uspije, ali s obzirom na to da se mijenjamo i kao ljudi i kao muzičari, tako se mijenja i sam proces. Kako kaže stara izreka: sam put je važniji od cilja”, smatra Novoselić.

Kozmodrum nastupa u klubu orijentiranom prema plesnoj glazbi

“Donosimo dašak glazbe iz davnih vremena spojene s onom novijom, uz posebne začine koje ubacujemo u cijeli mix. Plesne jazz improvizacije na tragu grupa Azymuth i Weather Report, post-rock eksperimenti, naše uobičajene stvari s velikim utjecajem house i techno glazbe, a onda čak i afrokubanska ritmika bendova Los Van Van i Ritmo Oriental… Sve to donosimo sa sobom u Peti Kupe i nadamo se da ćemo i publika i mi zaploviti skupa u neki novi svijet”, rekao je za kraj Janko Novoselić.

Ulaznice za koncert grupe Kozmodrum u klubu Peti kupe možete potražiti u sustavu Entria. Nakon koncerta, zabava se nastavlja uz cjelonoćnu svirku DJ-a Antonija Zuze. Više o ovom zanimljivom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Kozmodrum – Sirup People

Tagged