koreospektar 2020 - zagreb dance center

KOREOSPEKTAR – program usmjeren je afirmiranju mladih autora i njihovih kreativnih projekata

Siječanj u Zagrebačkom plesnom centru rezerviran je za program Koreospektar. Program Koreospektar usmjeren je afirmiranju mladih autora i njihovih kreativnih projekata. Sudjelovanjem u programu mladi autori predstavit će se svojim autorskim projektima, a moći će pratiti predavanja o produkciji i organizaciji u plesnoj umjetnosti koja će pripremiti i održati Iva Hraste – Sočo i Martina Nevistić. Programom je obuhvaćeno i dijeljenje izvođačke prakse s kolegama u sklopu jutarnjih treninga i radionica, a u tome će se tijekom 2020. okušati Una Štalcar – Furač, Ema Crnić, Šimun Stankov, Ema Kani, Ariana Prpić, Anna Javoran, Marta Habulin, Eni Vesović i Eva Kocić.

Predstave u sklopu programa Koreospektar

ASTRONAUTI su na rasporedu 10. i 11. siječnja u 18 sati, a riječ je o interaktivnoj predstavi za djecu vrtićke dobi; koreografiju potpisuje Irma Unušić.

Reprizna izveba NE ČUJEM TE, MRAK JE u koreografiji i izvedbi Umjetničke organizacije Škvadra na raporedu je 15. siječnja u 20 sati.

Pretpremijernu i premijernu izvedbu STASIS: TO VISIT potpisuju koreografkinje i izvođačice Anna Javoran i Ariana Prpić, 17. i 18. siječnja u 20 sati.

22. siječnja na rasporedu je predstava TRANSFORMERS autorskog dvojca Ide Jolić i Marina Lemića. Predstava je osvojila Nagradu strukovnih udruga suvremenog plesa Republike Hrvatske 2019. za najbolju koreografiju kao i onu za najbolju pojedinačnu izvedbu (Ida Jolić).

NOT SO SIMPLE SAMPLE naziv je predstave autora Šimuna Stankova i Branimira Štivića, na rasporedu pretpremijerno i premijerno 24. i 25. siječnja u 20 sati.

Koreospektar završava u siječnju (31. siječnja u 20 sati) i početkom veljače (1. veljače u 20 sati) prvim repriznim izvedbama predstave STVARI SU KAKVE JESU, autorica Eni Vesović i Mirne Rustemović.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged