muzička akademija zagreb / studeni 2014.

Koncerta skladbi Olje Jelaske “Na dnu mora” i “Orange vs Blue” u Dvorani Blagoje Bersa

Na programu su koncerta skladbe Olje Jelaske – “Na dnu mora” za ansambl udaraljki i flautu te “Orange vs Blue” za dvije marimbe – koje će povezati elektronika koju potpisuje Vjekoslav Nježić. Ovom će prigodom skladba Orange vs Blue biti praizvedena, a izvest će je I.N.K. Experiment Duo kojeg čine Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch.

Koncert Orange vs Blue dio je ciklusa Vivat academia, a održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020. godine u 19.30 sati u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

Projekt Orange vs Blue, zanimljiv zbog suvremenosti pristupa i povezivanja različitih medija umjetnosti u vidu eksperimenta, bavi se nastajanjem kreativnog procesa, a krenuo je od poveznice s pjesnikom Paul Eluardom i njegovom pjesmom iz zbirke ljubavne poezije La terre est bleue comme une orange (Zemlja je plava kao naranča).

Publika će čuti kako od jednog jednostavnog muzičkog motiva nastaje skladba, kako se skladba modificira, kako se otvaraju nove mogućnosti i uvodi druga skladba te kako se priča širi i kroz druge medije izvan same glazbene strukture. Priča se grana u nekoliko smjerova gdje glazba postaje samo jedan djelić veće cjeline, a usmjerena ideja otvara bezbroj novih mogućnosti. Simbolična je to poruka kako se takav postupak kreativnosti može primijeniti na bilo koje područje života. Film Tonija Volarića biti će vizualni prikaz iste ideje i pratit će i povezivati skladbe.

Osim I.N.K. Experiment Dua na koncertu će nastupiti flautistica Barbara Tomić te udaraljkaši Luka Ivir, Mario Čavlek, Suzana Komazin, Luka Mihajlović i Marko Mihajlović.

Cijena ulaznice iznosi 30, dok je cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Koncerta skladbi Olje Jelaske “Na dnu mora” i “Orange vs Blue” u Dvorani Blagoje Bersa

Comments are closed.