tomislav goluban

Koncert Tomislava Golubana uz promociju novog singla u Jazz Caffeu Forum u Sesvetama

Hayloft Blues” je najavni singl novog, jedanaestog po redu, studijskog albuma “Memphis Light”, koji će Tomislav Goluban na diskografskoj etiketi Spona objaviti početkom 2020. godine. Pjesma je inspirirana starim vremenima i seljacima koji su sijeno za blago (stoku) na poljima skupljali ručno bez pomoći mehanizacije i sve je funkcioniralo. Susjedi su međusobno pomagali jedni drugima bez novčane naknade, a u proces je bila uključena cijela obitelj. Sijeno se vilama bacalo na zaprežna kola koja su vukli konji, krave ili volovi, a sve je bilo popraćeno pjesmom, zabavom i naravno, teškim fizičkim radom.

“U razgovoru s prijateljem Jay Sielemanom, primijetio sam da je taj proces bio identičan u Hrvatskoj i Americi pa mi se tematika učinila zgodnom da opet povežem dva udaljena kontineta kroz univerzalni, glazbeni jezik”, objasnio je Tomislav Goluban.

Ponekad se sijeno na oba kontinenta koristilo i za razne ljubavne aktivnosti, a o tome saznajte više u pjesmi za koju je snimljen i videospot. Režiju potpisuje Tin Borovčak, a produkciju CloudMedia.

Promociju novog singla i cjelovečernji koncert uz specijalnog gosta Patricka Walkera, hrvatski blueser Tomislav Goluban će sa svojim bendom održati u petak, 24. listopada 2019. godine u Sesvetama u Jazz Caffeu Forum od 21 sat.

O Tomislavu Golubanu

Tomislav Goluban (rođen u Zaboku u Hrvatskom Zagorju), blues glazbenik, pjevač, skladatelj i svirač usne harmonike, jedinstven je u svojem glazbenom izričaju u kojem na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997. inspiriran starim majstorima bluesa.

U solo/duo varijanti ili uz prateći sastav nastupao je u Americi i Europi u 20-tak različitih zemalja. Diskografiju mu čini deset studijskih albuma na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock’n’roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe teku kao pritok rijeke Mississippi nastojeći spojiti naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues.

Osvojio je četiri nagrade Porin, pokretač je etno blues festivala u Zagorju, educira mlade te uređuje radio emisije o blues glazbi Hrvatskom radiju.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -