the gift - david bowie tribute band - boogaloo zagreb 2020

Koncert in memoriam Bowie by The Gift i 80’s Party u klubu Boogaloo

Koncertom u zagrebačkom Boogaloo Clubu u petak, 31. siječnja 2020. godine ćemo obilježiti četvrtu godišnjicu od kako nas je napustio jedan od najvećih glazbenika, umjetnika svih vremena, neponovljiv i čudesni David Bowie. On je definitvno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko svestran da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjeljih rockera do ljubitelja pop glazbe.

Na ovom koncertu koji će se održati u sklopu programa 80’s Party će svojim nastupom odati počast Bowievom liku i djelu jedan od najboljih Bowie tribute benda u regiji, novosadska grupa The Gift koja će odsvirati presjek Bowieovih hitova od Space Oddity, Starmen, Changes, Ziggy Sturdust, Man Who Sold The World, Sorrow, Rebbel, Rebbel, Heroes, Ashes to Ashes, Let’s Dance, Under Pressure, Modern Love, Hello Spaceboy, The Stars (Are Out tonight),…. do posljednje Blackstar.

Početak programa je najavljen za 21 sat, početak koncerta u 22 sata, a cijena ulaznica iznosi 45 kuna u pretprodaji i 60 na dan konerta. Pretprodajna mjesta; Boogaloo Caffe Bar (Ulica grada Vukovara 68), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Kloto (Masarykova 14) i u sustavu Entrio. Nakon koncerta će od ponoći ulaz na 80’s Party koštati 20 kuna.

80’s Party nakon koncerta grupe Gift

Nakon koncerta slijedi 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma vrtiti video spotove najvećih hitova osamdesetih tj. 80’s classics iz sinth pop, pop, new wave scene, tj. hitovi grupa poput Depeche Mode, Simple Minds, New Order, Human League, Visage, Ultravox, OMD, Tears For Fears, A Flock Of Seagulls, Bronski Beat, A-ha, Alphaville, ABC, Soft Cell, Eurythmics, Black, Spandau Ballet, Camouflage, Dead Or Alive, Madonna, Pet Shop Boys, Bangles, Cindy Lauper, Lene Lovich, Bananarama, Kim Wilde, INXS, Midnight Oil, Queen, Grace Jones, Duran Duran, The Police, The Smiths, The Stranglers, Talking Heads, Morrissey, Blondie, Billy Idol, The Clash, Madness, Gang of Four, Iggy Pop, The Cult, PIL, Pixies, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Killing Joke, Jesus & The Mary Chains, Echo & The Bunnymen The Sisters of Mercy, Joy Division, U2, Cabaret Voltaire, DAF, Front 242, Laibach, EKV, Videosex, Denis & Denis, Xenia, Idoli, Elekrtični Orgazam, Haustor,…… a biti će tu naravno i David Bowie.

O Davidu Bowieu

U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao. Mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, malo je vjerojatno da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran i draga osoba te je zbog toga tolika tuga i preplavila ljude kada su saznali da Bowiea više nema.

Bowie je iza sebe ostavio kvalitetan, bogat i raznovstan glazbeni opus sa kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije njegove smrti, Blackstar je definitivno njegov rekvijem, remek djelo sa puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Mediji su taj album proglasili za album 2016. godine. Pored toga je Blackstar najprodavaniji album 2016. godine, a David Bowie proglašem osobom 2016. godine u magazinu Time!

Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima, devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 miliona prodatih albuma. 1996. godine je Bowie uvršten u Rock and Roll Hall of Fame i po svemu tome je jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

Novosadska cover petorka Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rokenrol 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona. Na ovim prostorima se napokon, osim pukog sviranja ili skidanja pjesama, može osjetiti nešto malo više magije u muzici. Insistiranje na interakciji s auditorijumom, prisnosti koja istovremeno šokira i oduševljava prisutne lascivnim i grotesknim pokretima, probijanjem barijere stagea, čestim silaženjem u publiku, i najzad, fizičkim dodirom sa slobodnijim fanovima koji se odlično provode. Ovakvi dogadjaji su imitacija nečega što se nekada stvarno odigravalo u klubovima u Britaniji, kao i uspešan bijeg od surove stvarnosti. (Aleksandar Vukelić).


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -