kočani orkestar

Kočani Orkestar – makedonska etno gypsy brass atrakcija u klubu Boogaloo

KONCERT MAKEDONSKE ETNO GYPSY BRASS ATRAKCIJE KOČANI ORKESTAR ODGOĐEN ZA SUBOTU 18. SIJEČNJA KADA ĆE NASTUPITI U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU UZ PLESNI SHOW I AFTER PARTY.

ULAZNICE ZA PRVOBITNI DATUM VRIJEDE ZA NOVI DATUM ILI SE MOGU VRATITI NA PRODAJNA MJESTA GDJE SU KUPLJENE.

Makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar nastupit će u zagrebačkom klubu Boogaloo u subotu, 18. siječnja 2020. godine. Kao posebni gosti najavljene su plesne skupine Nipriye i Walde, koje će plesati dok oni sviraju, ali i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta.

Vrata Boogalooa otvorit će se u 21 sat, a Kočani Orkestar će se popeti na pozornicu u 22. Nakon konceta party će se nastaviti pod nazivom Balkan Fiesta, na kojem će se vrtiti popularna etno glazba – od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri pojaviti i plesačice u pratnji Kočani Orkestra.

Cijena ulaznica iznosi 60 kuna u pretprodaji i 80 na ulazu. Ulaznica samo na Balkan Fiesta after party iznosit će 20 kuna i moći će se kupiti na ulazu u klub. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na Balkan Fiesta after partyju.

O Kočani orkestru

Kočani orkestar je jedan od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika Balkan gypsy brass glazbe. Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama.

Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice u njihovim originalnim verzijama.

Na svom prvom Hrvatskom gostovanju 2003. godine u Tvornici kulture pod vodstvom Ismaila Salieva, Kočani Orkestar su zapalili publiku i zasluženo osvojio status najboljeg trubačkog sastava. U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo, ali također iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailovog sina te se postupno pojačao mlađim snagama.

Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija. Dvije godine zaredom su dupkom napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravili totalni urnebes. Odnedavno surađuju s Cubismom – bendom kubanskog usmjerenja, s kojima su snimilii pjesmu Cumbanchero.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Rujanfest na Bundeku pod sloganom “Pomakni svoje granice zabave”

Kočani su snimili pet albuma: A Gypsy Brass Band, L’orient est rouge, Gypsy Mambo, Alone At My Wedding i The Ravished Bride. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima.

Ključne riječi (tagovi): - - - -