klapa šufit :: 2022.

Klapa Šufit 30 godina rada na sceni proslavlja u Koncertnoj dvorani Lisinski

Klapa Šufit slavi čak 30 godina od osnutka i neprestanog bavljenja glazbom. A svoj rođendanski koncert i veliki jubilej proslavit će u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Lisinski u srijedu, 1. veljače 2023. godine. Dodajmo da se klapi Šufit osim bogatog opusa pjesama koje su im doista hit za hitom, posebno ističe pjesma “Ne diraj moju ljubav”, s kojom su postali rekorderi po pregledu na You Tubeu. I to ne u klapskoj, već u pop kategoriji! Brojka od 40 milijuna pregleda za pjesmu koja je stara 10 godina, a danas je aktualna kao i onda kada je nastala, samo govori o kvaliteti i klasi u kojoj se nalaze ovi izvanredni glazbenici.


Ne diraj moju ljubav najizvođenija je pjesma klape Šufit. I ona doista pokreće more emocija u čovjeku. A svojom mekoćom i senzualnošću ušla je u gotovo sve domove u Hrvatskoj pa i šire. Ne radi se ovdje o klasičnoj interpretaciji klapske pjesme, ali ovaj moderan način izvođenja postao je u iznimno kratkom roku ultimativni klapski hit.

Klapa Šufit je svrstana u sam vrh hrvatskog klapskog pjevanja

I dodajmo, njihove pjesme su dio hrvatskog glazbenog tradicionalnog nasljeđa. A svoje će obožavatelje i publiku u Lisinskom povesti na povijesni put njihova stvaralaštva koji je dug trideset godina. Dodajmo da će im posebni gosti na koncertu biti njihovi “stari” znanci i suradnici. To su naša diva Zorica Kondža, glazbenica besprijekornog glasa i duge glazbene karijere te zatim Tedi Spalato, hrvatski kantautor, skladatelj i glazbenik poznat po mirnim dalmatinskim šansonama. A uz njih nastupit će i Tanja Žagar, slovenska pjevačica i pijanistica koja je s klapom Šufit izdala pjesmu Za cili život.

Klapa Šufit nastala je u potkrovlju jedne gimnazije s talentiranim srednjoškolcima. Njih je okupio Tomislav Veršić još davne 1992. godine, a već 1994. pripremali svoj prvi nastup na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Nastavili su s djelovanjem predstavljajući se na festivalima i s vremenom su postali jedna od najpopularnijih klapa. Napomenimo da su tri godine za redom bili pobjednici Omiškog festivala. Samim tim uspjehom su se svrstali u sam vrh klapskog pjevanja.

Dobitnici su mnogih glazbenih nagrada

A nagrađivani su s Porinom, ali i, između ostalih, nagradom za izuzetan doprinos dalmatinskom klapskom pjevanju. Ova klapa u sastavu devet stalnih članova još od 2003. godine pod umjetničkom je palicom Jasminka Šetka. I u tom sastavu postigla ogroman uspjeh u samostalnim nastupima, nizajući koncerte za koncertima u Hrvatskoj, ali i Njemačkoj, Italiji, BiH i Francuskoj. Također, koncertom u ruskom Sankt Peterburgu prikazali su Dalmaciju kao atraktivnu destinaciju.

Na koncertu klape Šufit u KD Vatroslava Lisinskog pjevat će se repertoar njihovih najpoznatijih pjesama. Tako ćete čuti Ne diraj moju ljubav, Proplakat će srce, Samo jedan Pogled, ali i mnoge druge. I to osnažene divnim gostima – Zoricom Kondžom, Tedijem Spalatom i Tanjom Žagar. Prodaja ulaznica za ovaj jubilarni koncert imena Ne diraj moju ljubav krenula je tijekom prosinca 2022. godine, a možete ih kupiti putem online servisa Eventima i ulaznica.hr. Više o klapi Šufit doznajte na Wikipediji ili ih možete pratiti putem njihovog Facebook profila.

VIDEO: Klapa Šufit – Ne diraj moju ljubav :: Za cili život – Klapa Šufit i Tanja Žagar

Tagged