sandra jurak - da je meni ono što mi nije - 2020

Kinopremijera dokumentarca “Da je meni ono što mi nije” na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Projekcija filma “Da je meni ono što mi nije” – britkog, srčanog i duhovitog prikaza jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim – nakon odgode zbog kiše održat će se u petak, 3. srpnja 2020. godine na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21:30 sati, uz gostovanje ekipe filma. Intimni dokumentarni film koji propituje da li je želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne i da li je naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, čak i kad si navodno stara i sigurno nezaposlena, sa sudskim troškovima za vratom i prostom spoznajom da se računi moraju platiti?

Dio je to priče glavne junakinje dokumentarnog filma Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin koji prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica.

Nakon što je niz godina radila istovremeno u jednoj sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica uz posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde, spletom životnih okolnosti i s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova te se bez nekog izbora “vraća kući”, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Čisti stanove, njeguje staricu Šaćiru, brine se o zgradi i radi razne poslove kako bi zaradila za život. Ipak, pjevanje i zarađivanje od istog joj ostaje neprežaljena, nikad do kraja ispunjena želja. Iako joj slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si tako još jednu, možda posljednju pjevačku šansu.

Dramatičan životni put svoje glavne protagonistice, Da je meni ono što mi nije prati s puno humora i emocija, sve do Sandrinog ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal.

Zagrebačka kinopremijera filma koji se pretvorio u pravi mali događaj prošlogodišnje festivalske sezone, sa svjetskom premijerom održanom na Sarajevo Film Festivalu, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a pripala mu je i čast otvoriti prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji, održat će se u petak, 3. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s početkom u 21:30 sati uz gostovanje ekipe filma.

Nakon premijerne projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, Da je meni ono što mi nije bit će na programu zagrebačkog Dokukina KIC, 4. i 5. srpnja, a tokom ljeta i u drugim kinima diljem Hrvatske.

da je meni ono što mi nije - 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged