predstava 3 | dance company &m | 2019.

Kazališna plesna predstava “3” u Laubi sa Andreom Solomun, Emom Janković i Ivom Čevizović

Nakon uzastopnog niza uspješnih predstava, uz specijalno publici dragu predstavu “Room N°7” (nastalu u suradnji Dance Company &M sa Juditom Franković Brdar), duo &M kreirao je novu kazališnu plesnu poslasticu – “3” i to ovoga puta kao koautorski trio &Mica Andree Solomun i Eme Janković sa Ivom Čevizović.

Predstava će se premijerno održati u nedjelju, 13. listopada u 20 sati u Laubi, a reprizno će igrati u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine.

U novom kazališnom komadu autorice se bave tematikom pojma žene i to istražujući ključne životne događaje, načine suočavanja sa istima te terete svakodnevice koje nose ne samo žene današnjeg vremena, već i cjelokupno današnje društvo. Naglasak je na tematici problematike žene danas pa je stoga predstava 3 inspirirana pričama tri Moire (Suđenice) koje su poznate po tkanju životnih niti.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Izložba “Gramina Hungarica de Degen ili što bismo bez trave” u Prirodoslovnom muzeju

Trio u ovoj predstavi koristi oprijeku između hladne logike lišene emocija kao božanske karakteristike aplicirane na svakodnevni život sa jedne strane te je postavlja u korelaciju sa ljudskim emocionalnim stanjima koja često nemaju logike, s druge strane. Ispreplitanjem nitima vremena nastaje djelo koje dualnošću pokreta između ta dva krajnja spektra ljudskosti pruža uvid kompleksne satkanosti svakog čovjeka i života kao takvog.

Tri žene objedinjuju sve ono što žena 21. stoljeća društvenim uvjetovanjem i postaje – snažna, ponosna majka, božica odličnosti i uspjeha, koja maskom savršenstva skriva težinu nošenja tereta enormne veličine.

Za dizajn rasvjete zaslužan je Marino Frankola, scenografski zahvat pompozne crvene haljine sa nitima izradio je Hrvoje Vukov. Dizajn kostima potpisuje Nikola Barbir dok se za vizual pobrinula Matea Janković. Projekt je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

……………………………………………….

  • foto: John Pavlish
Tagged