znanstveni skup "25 godina slovakistike" / ffzg 2019

Katedra za slovački jezik i književnost obilježava 25. obljetnicu slovakistike

Katedra za slovački jezik i književnost pri Odsjeku za zapadnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu slavi 25. obljetnicu nastave slovakistike. Prvih nekoliko godina nastava se izvodila kao izborni predmet slovačkog jezika i književnosti za studente slavenskih jezika, a 1997. godine započinje, do danas, jedini studij slovakistike u Hrvatskoj.

Tim povodom Katedra za slovački jezik i književnost organizira Međunarodni znanstveni skup koji će se održati u petak, 6. prosinca 2019. godine od 12 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Skup će započeti svečanom sjednicom Katedre uz nazočnost uglednih gostiju iz Hrvatske i inozemstva, a nastavit će se izlaganjima 60 renomiranih slovakista, stručnjaka iz deset zemalja te studentskom konferencijom.

Cijeli je skup organiziran s ciljem da skrene pozornost na važnost humanistike u svakodnevnom životu te da ukaže na bogate povijesne i kulturne veze Slovačke i Hrvatske, kao i izazove koje (zajednička) budućnost nosi.

Više informacija o Filozofskom fakultetu u Zagrebu doznajte na mrežnoj stranici na adresi ffzg.unizg.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -