jazz duo kapetsarovitch - vesna pisarović i ivan kapec - močvara zagreb - 2021.

Kapetsarovitch – jazz duo Vesne Pisarović i Ivana Kapeca u Močvari

Poigravajući se repertoarom Steve Lacyja, Mal Waldrona i Monka te povremenim izletima u “slobodne” sfere zvuka i forme, duo Kapetsarovitch istražuje što je sve “rubno” unutar onoga što se naziva jazz idiomom. Vesnino suptilno igranje s jezikom samim, eksperimentiranje s frazom te korištenje naprednih vokalnih tehnika tako se sučeljava s elegantnim dronom i inventivnošću Ivanove gitare.

Posredstvom neprestanih subverzija očekivanih uloga te kroz poigravanje s teksturom, timbrima i formom, ovaj duo otvara čitav kozmos mogućih i nemogućih muzičkih svjetova, kao satkanih za eksperiment i za improvizaciju.


Koncert jazz dua Kapetsarovitch, kojeg čine Vesne Pisarović i Ivana Kapec, održat će se u Močvari u ponedjeljak, 22. studenoga 2021. godine. Koncert se održava u sklopu programa kluba Jazz u Močvari. Vrata kluba se otvaraju u 19, a koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 30, a na dan koncerta ulaznica će koštati 40 kuna.

Vesna Pisarović

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica koju do jazza vodi neuobičajan put, uz radikalan zaokret u glazbenom izričaju. Nakon dugogodišnje istaknute karijere u popularnoj glazbi u Hrvatskoj i drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac. Dodajmo da je album With Suspicious Minds objavljen pri znamenitoj berlinskoj avangardnoj etiketi Jazzwerkstatt.

Naknadno objavljuje i jazz albume The Great Yugoslav Songbook i Petit Standard. Trenutno živi i radi između Berlina i Zagreba, a surađuje s brojnim glazbenicima. A to su Greg CohenTony BuckChris AbrahamsChris DahlgrenJohn BetschGerhard GschlößlSteve HeatherClayton ThomasWolfgang SchmidtkeAxel DörnerNoel AkchotéIvan KapecIvar Roban KrižićMatija Dedić i mnogi drugi. Više o Vesni doznajte na njezinom Facebook profilu.

Ivan Kapec (Zagreb)

Ivan Kapec istaknuti je i nagrađivani gitarist i kompozitor iz Zagreba. Na hrvatskoj jazz i elektronskoj sceni prisutan od ranih devedesetih. Uz mnogobrojne suradnje i radio je projekte unutar ex-Yu regije s Laboshem, Jankom Novoselićem, Mirom Kadoićem te Majom Posavec. Radio je i na Balkanu s Rumunjskim ansamblom Anron Pann Band.

Ivan je vodio je grupe Capisconne i TrianguliZona. Inicijator je programa i serije koncerata improvizirane glazbe pod nazivom Sunrise Sessions kao i emisije Jazzolovka na HRT-u. Vlastitu glazbu predstavio je u mnogim zemljama diljem Europe te u SAD-u. Ivana pratite na njegovom Facebook profilu.

Video: Ivan Kapec 5tet – Vibar colores

Tagged