kandžija - plafon - 2019

Kandžija sa vjernim pratećim bendom Gole žene nastupa u klubu Boogaloo

Nastavno na rušenje vlastitih rekorda, kada je u samo 24 sata od objave novog albuma postao najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj, ponajbolji domaći reper Kandžija priprema 6. ožujka 2020. godine veliki koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo gdje će nastupiti s vjernim pratećim bendom. Nedavno izdan na vlastitoj etiketi Zlatne žbice, novi album Plafon (2019.) u manje od mjesec dana ostvario je izuzetne rezultate slušanosti prateće jakim hypeom na društvenim mrežama.

Na Kandžijin povratak studijskom radu s Golim ženama čekalo se pune četiri godine, još od posljednjeg, vrhunskog izdanja Nema labavo (2015.) kada su i ekstremno napucanim nastupima doslovno trgali domaću hip hop scenu te bili jedni od rijetkih koji su rap liriku spajali s nabrijanim grooveom live benda.

Konačno dočekan nasljednik Plafon i dalje se oslanja na moćnu podršku benda, ali uvodi i svježe, moderne produkcijske pomake. Ako je suditi po internetskim reakcijama, ali i glazbenoj kritici, radi se ne samo o jednom od najboljih albuma godine, već i generalno najjačih Kandžijinih izdanja u više od 10 godina dugoj karijeri!

“Kandžija je vrhunski majstor cinizma, kralj sarkazma, zvijezda sprdanja, šampion ironije i ministar zdravog humora. […] Ako je Nema labavo bio vrhunac karijere Kandžije i Golih žena, onda je Plafon zasigurno na toj razini. Tako savršeni nastavak malo tko se usudio očekivati”, misli Dubravko Jagatić.

Zarazna i otrovna Državna sisa i dalje je vruć singl s Plafona kojim ne samo da mami poglede na Youtubeu već okreće i opasne brojke, uz bok onima kakve je dosegao i ranije izdanim hit singlovima s aktualnog albuma, Seljak i Magična butra.

Koncertna promocija koja će se dogoditi na proljeće, 6. ožujka 2020. godine u Boogaloou veliko je finale novog Kandžijinog poglavlja. Energičnog, plesnog, najosobnijeg dosad ili jednostavno rečeno – onog koje probija čak i plafon.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -