kaira kela - ismail commi balde - 2020.

Kaira Kela, zagrebačko – senegalski afro groove bend, nastupa u Močvari

U sklopu programa Vrelo zvuka nastavlja se s predstavljanjem bogate hrvatske world music scene – nastupa bend Kaira Kela. Sada odlazimo u Afriku – u goste nam se vraća afričko-hrvatski projekt koji posljednjih godina redovno oduševljava domaću publiku.

Tako u utorak, 20. listopada 2020. godine, u Močvari na Močvarnoj terasi nastupa ovaj odlični i veseli afro groove bend. Vrata kluba se otvaraju u 19, a koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 35 kuna u pretprodaji, a 45 na ulazu u klub.


Kaira Kela (“mirotvorac” na mandinka jeziku) je “domaći”, zagrebački hrvatsko-senegalski afro groove bend. Okupio ga je Ismail Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupao i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

Commi Balde dolazi iz Senegala i svira etno zapadno afričku glazbu na Mandinka jeziku. Rođen je u glazbenoj obitelji koja se u zapadno afričkoj tradiciji naziva Diahanke, što u grubom prijevodu znači vjesnik, onaj koji donosi ili prenosi vijesti, bile one dobre ili loše. Autor je vlastite glazbe i pjesama. Kaira Kelu čine Commi Balde (vokal i perkusije), Miro Kurtz (bas gitara), Miran Katar (gitara), Martin (gitara) i Silvije Matić (bubnjevi). Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Commi Balde & Kaira Kela band

Tagged