kaira kela - ismail commi balde - 2020

Kaira Kela, zagrebački afro groove bend pod vodstvom Ismaila Commija Balde, nastupa u Močvari

U sklopu programa Vrelo zvuka nastavlja se s predstavljanjem bogate hrvatske world music scene. Sada odlazimo u Afriku, a u goste nam se vraća afričko – hrvatski projekt koji posljednjih godina redovno oduševljava domaću publiku.

Tako u utorak, 20. listopada 2020. godine, u Močvari na Močvarnoj terasi nastupa KAIRA KELA (Senegal / Hrvatska). Vrata kluba se otvaraju u 19, a koncert počinje u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 35 kuna u pretprodaji, a 45 na ulazu u klub.

Kaira Kela (“mirotvorac” na mandinka jeziku) je “domaći”, zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismail Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupao i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima.

Commi Balde dolazi iz Senegala i svira etno zapadno afričku glazbu na Mandinka jeziku. Rođen je u glazbenoj obitelji koja se u zapadno afričkoj tradiciji naziva Diahanke, što u grubom prijevodu znači vjesnik, onaj koji donosi ili prenosi vijesti, bile one dobre ili loše. Autor je vlastite glazbe i pjesama.

Kaira Kelu čine Commi Balde (vokal i perkusije), Miro Kurtz (bas gitara), Miran Katar (gitara), Martin (gitara) i Silvije Matić (bubnjevi).

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -