jura stublić / 2020.

Jura Stublić i grupa Film “upisuju” još jedan koncert u Tvornici kulture

Jura Stublić, jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine 70-tih. Već prvi singl grupe Film “Kad si mlad / Zajedno” objavljen 1980. zajedno s klasikom “Neprilagođen” donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu “Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi”. Glazbenik koji je uvjerljivo najviše puta nastupio u Tvornici kulture, Jura Stublić, sa svojom će grupom Film upisati još jedan koncert i to u subotu, 4. travnja 2020. godine.

Do sredine 80-tih grupa Film je objavila još tri kultna studijska albuma – Zona sumraka, Signali u noći i Sva čuda svijeta. Objavili su i 15-minutni live mini LP “Film u Kulušiću – Live” koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene.Nakon albuma Signali u noći u grupi dolazi do brojnih promjena. No, do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma – Sunce sja! i Zemlja sreće. U sljedećem i velike hitove E moj druže Beogradski i Bili cvitak.

Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. Neprilagođen, Dijete ulice, Moderna djevojka, Zajedno, Zamisli život u ritmu muzike za ples, Kad si mlad, Rijeke pravde, Boje su u nama, Ti zračiš zrake kroz zrak, Signali u noći, Pjevajmo do zore ili Sjećam se prvog poljupca… To je samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora, jedinstvenog Jure Jupitera.

Prema osobnoj evidenciji Jura je u Tvornici nastupio više od 30 puta. Pri tome ga je pogledalo preko 50.000 posjetitelja. Kako je sam istaknuo: “Broj publike koju sam skupio tijekom godina napunio bi tri zagrebačke Arene!”. No Jura Stublić se i dalje drži koncertne dvorane u Šubićevoj. Više o Juri doznajte na Wikipediji.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90. Službena prodajna mjesta su Tvornica Kulture (Ljudevita Posavskog 1), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) te sva prodajna mjesta Entria.

Video: Jura Stublić & Film – Bili cvitak – Official lyric video

Ključne riječi (tagovi): - - - - -

1 thought on “Jura Stublić i grupa Film “upisuju” još jedan koncert u Tvornici kulture

Comments are closed.