jura stublić

Jura Stublić i grupa Film obilježit će koncertom 20 godina Tvornice kulture

Apsolutni rekorder po broju nastupa u klubu u Šubićevoj, veliki Jura Stublić i njegova grupa Film obilježit će 20 godina Tvornice kulture novim koncertom u subotu, 9. studenog 2019. godine. Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90.

S više od 30 koncerata koje je pogledalo preko 50.000 posjetitelja Jura Stublić premoćno drži prvo mjesto na top ljestvici Tvornici kulture. Kako sam ističe: “… broj publike koju sam skupio tijekom godina napunio bi tri Arene!” Ali njemu i dalje puno više znači svirka u našoj najvećoj koncertnoj dvorani.

U karijeri koja traje duže od 40 godina, Jura Stublić svojim je pjesmama i albumima krojio glazbenu povijest ovih krajeva spojivši na rijetko viđen način brojne generacije. Malo je umjetnika koji su nakon fantastično kreativnih 80-tih uspjeli u današnje doba zvučati svježe i uzbudljivo, a Juri i njegovom bendu to itekako polazi za rukom.

Jedan od najpoznatijih skladatelja i vokala ovih prostora na sceni je prisutan još od sredine 70.-tih. Već prvi singl grupe Film Kad si mlad / Zajedno objavljen 1980. zajedno s klasikom Neprilagođen donijeli su im veliku popularnost i utrli put prema debi albumu Novo! Novo! Novo! Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi.

Do sredine 80-tih Film su objavili još tri kultna studijska albuma (Zona sumraka, Signali u noći i Sva čuda svijeta) te 15-minutni live mini LP Film u Kulušiću – Live, koji se smatra jednim od najboljih koncertnih snimaka u povijesti naše glazbene scene.

Nakon albuma Signali u noći u grupi dolazi do brojnih promjena te do kraja tog burnog desetljeća objavljuju još dva iznimna albuma Sunce sja! i Zemlja sreće, a u sljedećem i velike hitove E moj druže Beogradski i Bili cvitak.

Jura Stublić bez sumnje nosi jednu od najkreativnijih i najuzbudljivijih pjesmarica u povijesti naše rock scene. Neprilagođen, Dijete ulice, Moderna djevojka, Zajedno, Zamisli život u ritmu muzike za ples, Kad si mlad, Rijeke pravde, Boje su u nama, Ti zračiš zrake kroz zrak, Signali u noći, Pjevajmo do zore, Sjećam se prvog poljupca samo su dio impresivnog repertoara ovog karizmatičnog frontmana i autora, jedinstvenog Jure Jupitera.

20 godina Tvornice kulture

Glazbeni serijal obilježavanja 20 godina Tvornice kulture krenuo je koncertima Hindi Zahre i Kawasakija, a nastavlja se s grupama Let3, Kojoti, Repetitor, My Baby, Urban & 4, U pol’ 9 kod Sabe, Brand New Heavies, Psihomodo Pop, At The Gates, Godspeed You! Black Emperor, Acid Arab, De Staat, 30Zona, Retfatlanta & Numero, kao i solističkim nastupima Marka Lanegana i Olafura Arnaldsa.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -

2 thoughts on “Jura Stublić i grupa Film obilježit će koncertom 20 godina Tvornice kulture

Comments are closed.