brodolomke / kazalište moruzgva / 2019

Jubilarna stota izvedba predstave “Brodolomke” igra u kazalištu Vidra – do sada ju je pogledalo 30.000 ljudi!

Predstava Brodolomke je najizvođenija hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih 5 godina! Četiri vrsne glumice i jedan glumac i dalje izazivaju oduševljenje svojom genijalnom izvedbom ove popularne predstave. Djelo koje je steklo naklonost publike već svojom prvom izvedbom, 10. studenog 2019. godine će u Zagrebu, na sceni Vidra na daskama koje život znače, biti održano po jubilarni 100. put! Predstava “Brodolomke”, nastala je prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander, pod režijskom palicom Krešimira Dolenčića, a u koprodukciji s Ludens teatrom najizvođenija je hrvatska predstava u jednoj godini u zadnjih pet godina, a još veći uspjeh leži u tome što je to predstava jednog nezavisnog kazališta koju je pogledalo više od 30.000 ljudi.

Tisuće gledatelja, mnogobrojne pozitivne reakcije i kritike, dokazi su da je predstava poput ove, puno više od same predstave, priče ili radnje…

Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić Delić i jedini muški lik u predstavi, Luka Petrušić, svojom glumom, energijom i profesionalnošću, savršeno prikazuju najdublje i poprilično teške probleme s kojima se svi svakodnevno susreću. Glumci bez čije zasluge Brodolomke također ne bi bile ono što jesu danas su Nataša Kopeč, Ana Maras Harmander, Barbara Nola, Iva Jerković i Sven Šestak koji su svojim besprijekornim alternacijma, obogatili samu predstavu.

O predstavi Brodolomke

Bez obzira na ono loše, glumci na poprilično duhovit i karakteran način izvode predstavu koja je zaista vrijedna pažnje, a i činjenica da će se uskoro prikazati po stoti put, dovoljno govori o tome kako ju je publika prihvatila.

Četiri sasvim različite žene imaju isti problem – alkohol, no ova predstava nije samo priča o alkoholizmu već o istaknutoj ljudskosti. Na zanimljiv način je prikazana ženska krhkost i činjenica da je žena danas suočena s mnogobrojnim izazovima i predrasudama, a alkohol je samo sredstvo utjehe koje može prouzročiti velike probleme.

Predstava Brodolomke na veoma snažan i upečatljiv način donosi i prenosi ljudsku nesreću, probleme, bol, traume, melankoliju, crno, bijelo, a s druge strane prihvaćanje, razumijevanje, prijateljstvo i oprost. Sve su to segmenti sjajne predstave koja zaslužuje i opravdava pažnju, u kojoj se svaki pojedinac može pronaći i razmisliti o situaciji u kojoj se možda trenutno nalazi.

O kazalištu Moruzgva

Predstava Brodolomke, proizašla je iz Kazališta Moruzgva koje je sa svojim radom započelo 2007. godine, tada još pod nazivom Klub kulture. Pokretačica i osnivačica Kazališta Moruzgva je glumica Ecija Ojdanić, koja je ujedno i jedna od četiriju glumica popularne predstave Brodolomke.

Kazalište Moruzgva ima misiju okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva na bolje. Kreativnost, inovativnost, predan trud i rad, iznjedrili su velikim uspjehom samog kazališta i time ga pozicionirali na visoku ljestvicu i mjesto na nezavisnoj kulturnoj sceni Zagreba, ali i šire jer se predstave Kazališta Moruzgva izvode u više od 40 gradova diljem Hrvatske. Brojne nagrade i priznanja samo su neki od plodova i uspjeha koje ovo kazalište s ponosom i veoma zasluženo bere, iz godine u godinu.

Neke od najvažnijih su upravo one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine.

“Iako je ovo četvrta predstava nastala u produkciji mog nezavisnog kazališta koje je doživjelo stotu izvedbu, ovo je prva predstava koja slavi stoti rođendan nakon samo 13 mjeseci igranja. Što reći, presretna sam, zahvalna cijelom autorskom timu. I naravno, publici, koja hrli gledati našu predstavu, kako u Hrvatskoj, tako u regiji”, rekla je Ecija Ojdanić.

Zadovoljna publika s kojom Kazalište Moruzgva godinama njeguje kvalitetan i uzajaman odnos, nešto je neprocjenjivo jer je upravo to razlog rasta kazališta iz predstave u predstavu.

A ova jubilarna stota izvedba predstave Brodolomke sigurno nije posljednja, jer će se ova predstava gledati još dugo!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -

3 thoughts on “Jubilarna stota izvedba predstave “Brodolomke” igra u kazalištu Vidra – do sada ju je pogledalo 30.000 ljudi!

Comments are closed.