ambienta 2023 | zagrebački velesajam

Jubilarna 50. Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održava se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine

Ambienta, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, ove će, 2023. godine, od utorka do nedjelje, od 26. rujna do 1. listopada, po jubilarni pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će se predstaviti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije!


Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i za nove početke. Ova manifestacije je do sada iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene. I kako stvari sada stoje, radit će to i ubuduće. I dodajmo, to je njezin zadatak i njena misija.

Ovogodišnjim novim konceptom i sinergijom najboljih na tržištu rezultiralo je istovremenim održavanjem pet vrhunskih događanja na jedinstvenoj lokaciji Zagrebačkom velesajmuAmbienta, ArhiBau.hr, Zagreb Design Week, Art Zagreb i Hotel&Gastroteh. Tijekom šest dana održavanja, u osam paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 kvadratnih metara, posjetiteljima će bit prezentirane sve novosti iz područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti te HoReCa sektora.

50. Ambienta se održava od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine

Izlagače na Ambienti pronaći ćete u paviljonima 7a, 8A i 9. A tamo ćete vidjeti redom renomirane proizvođače namještaja, dizajnere, gospodarstvenike i kreativce. Ali i one koji po prvi puta predstavljaju svoj brand. A u šest sajamskih dana Ambienta će ispričati najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora.

Snagu i potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brandova na Ambienti predstavit će se kroz tematske cjeline. One su Namještaj i unutarnje uređenje, Produkt Dizajn zona, Opremanje objekata i trendovi uređenja eksterijera. Izdvajamo i snažnu izlagačku postavu koju čine Interijer color, Škerjanc, Kauch Design, Aledo namještaj, Home concept, Rattan Sedia, Workshop dreams, ali i mnoge druge.

Priču o unutarnjem i vanjskom uređenju i namještaju zaokružuje sajam Hotel&Gastroteh

Ovdje će se prikazati ugostiteljsko-hotelijerska oprema iz HoReCa programa, koji je odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana. Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje s tržišta: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama.

Novitete iz HoReCa industrije predstaviti će u paviljonu 11d ukupno 43 izlagača. A posebno ističemo sljedeće: Gastro Stil, Blue Crane, Pesla, Dumbell, Kohlanta, Ugo Slavica, Monte Cafe, Cws, Sapori Italiani, Vervita, Tapess, Hansa World, Saturo, The Fabric, Scorpio, Ag Vebo, Ivago, Termo Dom, Pan Asia, Coopadria, Corinth, Hks Solution, Aquaphor, Ton, Griffon Waste Management

Na Velesajmu će biti organiziran i zabavno-glazbeno-modni program

Osim poslovnog dijela svih događanja, očekuje nas i glazba, filmovi, modne revije i odlična zabava. Od stručnog programa izdvajamo predavanje Iza zatvorenih vrata: Razumijevanje i rješavanje problema u dizajnu interijera Mateja Kuševića, zatim Profokusovu radionicu Design like a PRO te modnu reviju Zero Waste. Zajednički popratni program organiziran je u parku Zagrebačkog velesajma između paviljona 6 i 8, a posjetitelji će moći uživati u glazbenom i filmskom programu.

Očekujte suvremeni način izlaganja, renomiranu izlagačku postavu, networking, festivalsko ozračje te brojne evente do kasnih večernjih sati. I sve to uz odlično pripremljen stručan program, konferencije i izložbe. Dodajmo da je radno vrijeme sajma je od 11 do 20 sati, a svih događanja na otvorenom do ponoći. Cijena jedinstvene ulaznice iznosi 7 eura (52,73 kune). U utorak, 26. rujna, na dan otvorenja, paviljoni se otvaraju od 17 sati te je ulaz besplatan za sve posjetitelje. Uz kupnju ulaznice pripremljena je i bogata nagradna igra za posjetitelje.

VIDEO: Ambienta 2023 | Zagrebački velesajam

Tagged