jonathan | 2022.

Jonathan, jedan od najznačajnijih regionalnih bendova, nastupa prije Placeba

Riječka grupa Jonathan, jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, nastupaju prije Placeba! Podsjetimo, ovaj veliki open air koncert održat će se na zagrebačkom stadionu Šalata u ponedjeljek, 27. lipnja 2022. godine. Jonathan su se od samih početaka probili među koncertno najjače bendove regije. To su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers, ali i dugačkom američkom klupskom turnejom započetom na SXSW-u.

Titulu jednog od najboljih live bendova zacementirali su i Rock&Off nagradom za najboljeg koncertnog izvođača 2021. godine. Uz objavljeni dvostruki vinil To Love i To Hold, debitantski uradak Bliss te dupli singl Getting Closer Is Keeping Us Apart veliki stadionski nastup bit će prilika za čuti presjek karijere benda. Jonathan na Šalatu dolazi i na krilima novog singla Have It All koji je, uz već ranije objavljen Falling, najava novog albuma zakazanog za kraj 2022. godine.

Engleski art-rock velikani Placebo stiže na stadion Šalata u sklopu velike turneje

Turneja je organizirana povodom izlaska novog, dugoočekivanog osmog albuma Never Let Me Go. Prema jedinstvenim pohvalama glazbenih medija svrstan je među najbolje u njihovoj karijeri, a označava povratak jednog od najpoznatijih rock bendova na scenu. Clash Music piše da album pokazuje koliko Placebo može oduševiti i da ih je nemoguće otpisati.

Kerrang ih naziva okrunjenim prinčevima narodne republike rock’n’rolla, dok NME navodi kako je riječ o najboljem albumu nakon Meds. Odmah po objavi, album je bio broj jedan u Njemačkoj, UK-u, Austriji, Nizozemskoj i Švicarskoj. Također, držao je top pet u Francuskoj, Italiji, Belgiji, Švedskoj, a našao se i na listama najprodavanijih abuma i u Australiji.

Placebo je u više od dva i pol desetljeća karijere postao jedan od najznačajnijih rock bendova

Placebo je prodao više od 13 milijuna primjeraka albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma, koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme Nancy Boy i Teenage Angst, bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova, osigurale im pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. Every You Every Me, Pure Morning, Taste in Men, Slave to the Wage, Special K, The Bitter End, English Summer Rain ili Special Needs samo su neke od pjesama iz njihove fascinantne karijere. A svakim nastupom uživo potvrđuju zašto uživaju legendarni status.

Placebo, miljenici zagrebačke publike i bend predvođen Brianom Molkom, vraća se u Zagreb i to na open-air koncert na Šalati! Omiljena pozornica u centru grada bit će jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi Placebo, a bend će podsjetiti i na svoj prebogati katalog. Više o ovom art-rock bendu doznajte na Wikipediji.

U prodaji su ulaznice za koncert Placeba s predgrupom Jonathan po cijeni od 240 kuna. Na dan koncerta, ako ih ostane, cijena će im biti 260 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima.

Video: Jonathan – Falling I Placebo – Every You Every Me

Tagged