melita lovričević

Jazz koncert Melite Lovričević i Pavla Jovanovića u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Jazz u Centru za kulturu i informacije Maksimir (CKIM), u sklopu Koncertnih ciklusa, s ponosom predstavlja jednu od ponajboljih jazz pjevačica današnjice. Ovaj hommage jazz koncert održava se kao dio koncertnih ciklusa u Centru za kulturu i informacije Maskimir, a na rasporedu je 13. listopada 2019. godine s početkom u 19.30 sati. Melita Lovričević jazz je vokalistica i skladateljica, predstavljena i kroz platformu Mlade nade jazza Marjan Marjanović u sklopu festivala Jazz.hr. Glazbeno obrazovanje stekla je kroz FMP Elly Bašić, Berklee Online Music School, brojne seminare (Rock akademija, Ljeto u Grožnjanu te festivalski seminari uz izdvojene one na Montreux jazz festivalu) te brojnim mentoricama i mentorima (Lela Kaplowitz, Mirela Brnetić, Mladen Baraković, Lisa Popeil, Deborah Carter…).

Sa autorskim sastavom More Love Ensemble snimila je dva studijska albuma izdana za Aquarius Records te uspješno gradi internacionalnu karijeru, svirajući osim u regiji i u Kini i Maroku. Surađuje sa brojnim glazbenicima i sastavima poput Jewsers klezmer band, Mel & Django Jet, Royal Garden Zagreb Dixie Band, Jazz Orkestar HGZ-a, Mariom Igrecom, Transonik band i brojnim drugim.

Osim izvedbeno, glazbom se bavi pedagoški i terapeutski.

Pavle Jovanović, gitarist i skladatelj, završio je studij jazz gitare na konzervatoriju u Klagenfurtu. Nominiran za nagradu HGU Status za najboljeg jazz gitaristu u 2015. godine. Gitarist je banda Cromatik 5, surađivao je sa HRT big bandom i HGM bandom.

Program jazz koncerta u CKIM-u

Hommage nekima od najvećih jazz, bossanova i swing interpreta, poput Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holliday, Carmen McRae, Anite O’Day, Abbey Lincoln, Nata King Colea, Betty Carter, Nine Simone, Chata Bakera i drugih legendarnih glazbenica i glazbenika te nekim od kultnih kompozitora, poput Dukea Ellingtona, Antonia Jobima, Billy Strayhorna, Colea Portera, Irvin Berlina, Ire i Georgea Gershwina, Horace Silvera, Antonia Carlosa Jobima, Milesa Daviesa, Davea Brubacka, Herbiea Hancocka i drugih velikana.

Ulaz na koncert slobodan, ali uz prethodnu rezervaciju na mail ninaveselynekic@gmail.com.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -