črnomerec - andreja gardašanić - 2020

Izložba fotografija “Totalni portret Zagreba – fotke Črnomerca” u Galeriji Spot

U okviru ovogodišnjeg izdanja projekta “Kvartovski objektiv”, u suradnji Ureda za fotografiju i Instituta Tomislav Gotovac, održana je radionica “Totalni portret grada Zagreba (s naglaskom na Črnomerec)”.

Radionica se bavila mogućnostima zahvaćanja i interpretiranja skupa različitih odnosa i međudjelovanja u gradskom prostoru, polazeći od inspirativnog teksta Tomislava Gotovca, sinopsisa za nikad snimljeni eksperimentalni film “Totalni portret grada Zagreba”.


Radovi polaznika, nastajali tijekom jednomjesečnog trajanja radionice, fotografijom, tekstom, zvukom i videom bilježe i promišljaju črnomerečki kvart, osvrćući se na svakodnevna korištenja prostora, kretanja stanovnika i slučajnih prolaznika.

Mapiraju prečice, prepoznatljive vizure, simbole, ponavljajuće elemente gradske infrastrukture i poneke začudnosti, što zajedno čini specifičnu mrežu kompleksnog urbanog tkiva.

Završna će izložba polaznika radionice biti postavljena u Galeriji Spot, a moći će se pogledati od 9. do 13. studenoga 2020. godine. Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak, 9. studenog, pri čemu će izložbeni prostor za posjetitelje biti otvoren od 17 do 21 sat. Više o Galeriji Spot doznajte na mrežnoj adresi croatian-photography.com.

Autori: Andreja Gardašanić, Ivorin Vrkas, Sara Krivačić, Sara Simona Mojsović, Vedran Husremović i Sarah Baron Brljević

Mentori: Darko Šimičić, Maja Flajsig i Sara Simić

Tagged