robert de niro & martin scorsese - 2002 - brigitte lacombe

Izložba fotografija “Cinema / Portraits” umjetnice Brigitte Lacombe u Francuskom paviljonu

Zagreb će ugostiti jednu od najuglednijih svjetskih fotografkinja – Brigitte Lacombe. Izložba pod nazivom “Cinema / Portraits” bit će predstavljena u Francuskom paviljonu u periodu od 13. do 28. rujna 2019. godine. Umjetnica će izložiti 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju. Fotografije snimljene u periodu od 1975. do 2017. godine prezentiraju dio umjetničkog rada fotografkinje Brigitte Lacombe i nudi rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju koju upravo mogu pogledati i svi posjetitelji 25. Sarajevo Film Festivala.

O izložbi “Cinema / Portraits”

Brigitte Lacombe je počela raditi na filmovima 1975. godine kada je pozvana na set filma Svi predsjednikovi ljudi redatelja Alana J. Pakule, a ubrzo nakon toga i na filmski set Bliski susreti treće vrste Stevena Spielberga. Cijenjena je zbog svoje bliske suradnje s redateljima (Martin Scorsese, Alejandro González Inárritu, Mike Nichols, Anthony Minghella, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Lynne Ramsey, Wes Anderson, Spike Jonze i mnogi drugi) te zbog portretiranja glumaca tokom snimanja u njihovim ulogama i izvan njih (Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Isabelle Huppert, Joaquin Phoenix i drugi). Posljednjih 25 godina surađuje s Martinom Scorseseom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu The Irishman (Irac), čija će premijera biti održana na jesen 2019. godine.

Njezini radovi izloženi su u PHILLIPS Galeriji u New Yorku, Parizu i Londonu, šangajskom centru fotografije u Kini, u Sotheby’s Galeriji u Londonu i Qatar muzeju u Dohi.

Fotografije Brigitte Lacombe objavljuju i međunarodni mediji: Vanity Fair, Elle, GQ, New Yorker, Harper’s Bazaar, Conde Nast Traveler, The Wall Street Journal, New York Times, Financial Times, “M” Le Mondeu, Zeit i mnogi drugi, a fotografirala je i mnoge reklamne kampanje za Dior, Pradu, Rolex, Armani, Hermes i Lancome.

brigitte lacombe - 2019

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -