funk shui makedonija I 2022.

Iz srca Makedonije u zagrebački KSET dolazi indie pop rock bend Funk Shui

Na KSET-ov stage iz srca Makedonije dolazi nam FUNK SHUI! To je kolektiv dovoljno znatiželjan da kontinuirano – već 12 godina – radi na pronalaženju novih načina glazbenog izražavanja. Za njih vrlo važan singl, koji ste vrlo vjerojatno i čuli, bio je singl METEORI. Dodajmo da je ona proglašena kao Singl godine 2020. od strane regionalne publike glazbenog portala “Balkanrock”. Trenutno spremaju treći po redu studijski album, koji najavljuju upravo singlom. A u Zagreb u KSET dolaze u u utorak, 24. svibnja 2022. godine!


Funk Shui je nastao 2010. godine. Kroz njihove numere proteže se jazz, rap, rock, indie pop… Oni su žanrovski sve samo ne homogeni. Sloboda kako lirike, tako i muzike je zaštitni znak ovog benda i ona daje jednu cjelovitu sliku. S albumom prvijencem Aether (2012), a potom i R.E.M. (2015), kao i EP-om Impuls (2018), može se reći da prezentiraju nešto što je teško definirati kao jedan žanr, već više kao “osjećaj i uzrok”.

U međuvremenu su se afirmirali na poznatim europskim festivalima kao što su MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC i nedavno Sound City u Liverpoolu. Nedavna izdanja koja su bendu dala prepoznatljivost i na domaćoj sceni. A osim singla Meteori tu su i Ne Vreme (НЕ ВРЕМЕ) te Veter (ВЕТЕР).

Funk Shui u zagrebački KSET dolaze u u utorak, 24. svibnja 2022. godine! Ulaznicu po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna možeš kupiti u KSET-u ili putem Entrio sustava. Na dan koncerta cijena ulaznice se penje na 60 kuna. Više o ovom makedonskom bendu doznajte na mrežnim stranicama na adresi funkshui.mk.

Video: Funk Shui – Meteori / Ne vreme

Tagged