kantautor i pjesnik ivan škrabe - 2020.

Ivan Škrabe je okupio bend i na terasi kluba Močvara na nastupu uživo razvijat će svoj zvuk

Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Naime, bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca i to iz onog nesvjesnog i ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica. Ona nas vraća na onaj put, put prema sebi. “Poetika je u ovom čovjeku, kojemu je glazba nešto poput molitve. U stihovima kao da želi tek podsjetiti da i dalje postoje manje prolazne stvari, u ovom našem sintetikom i glasnoćom zagušenom svijetu”, napisao je Toni Matošin u Soundguardian. Ove rečenice najbolje opisuje glazbu ovog kantautora iz Jastrebarskog.

Kantautor Ivan Škrabe iza sebe ima dva EP-a. A o njemu je pisao i engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu R2 Rock’n’Reel. Jedan je od aktera dokumentarnog filma Music is a Universal Language te se pojavljuje u Rezervnoj kulturi, glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca. A on, između ostalog, piše o Ivanu: “Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku i regionalnu produkciju.”

I Miljenko Jergović je zapazio Ivana

Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EP-om Dodirom slobode te je pisao o Ivanu i pjesmi Napustite gradove čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije. Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio). Više o Ivanu doznajte na njegovom Twitter profilu.

Koncert Ivan Škrabea održat će se na terasi kluba Močvare u četvrtak 17. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 30 te na dan koncerta na blagajni kluba po 40 kuna. Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.

Video: Ivan Škrabe – Napustite gradove

Tagged