kantautor i pjesnik ivan škrabe - 2020

Ivan Škrabe je okupio bend i na terasi kluba Močvara na nastupu uživo razvijat će svoj zvuk

“Poetika je ovo čovjeka kojemu je glazba nešto poput molitve, dok stihovima kao da želi tek podsjetiti da i dalje postoje manje prolazne stvari u ovom našem sintetikom i glasnoćom zagušenom svijetu” (T. Matošin, Soundguardian)… Započeli smo najavu s ovom rečenicom koja najbolje opisuje glazbu ovog kantautora iz Jastrebarskog. Ivan Škrabe jedinstvena je pojava na našoj glazbenoj sceni. Bavi se lirikom koja direktno progovara iz srca, iz onog nesvjesnog i ogoljenog dijela. Vanvremenska glazba koju stvara svima nam daje utjehu u ovim vremenima kada je otuđenje postalo svakodnevica, i vraća nas na onaj put, put prema sebi.

Ivan iza sebe ima dva EP-a, a o Škrabeu je pisao i engleski novinar Eddie Cooney u eklektičnom glazbenom magazinu R2 Rock’n’Reel. Jedan je od aktera dokumentarnog filma Music is a Universal Language te se pojavljuje u Rezervnoj kulturi, glazbenoj kronici književnika i kantautora Miloša Zupca, koji između ostalog piše o Ivanu: “Njegov glas je opojno sugestivan, njegova gitara plemenski mantrična. I prvi put – ovaj pjesnik transcendentog iskustva dopustio je da njegova pjesma bude profesionalno snimateljski tretirana i sačuvana. Samo u tom dopuštenju, a kamoli u pjesmama za pamćenje, sadržana je važnost ovog albuma za cjelokupnu hrvatsku i regionalnu produkciju.”

Naš priznati pisac Miljenko Jergović oduševio se posljednjim EP-om Dodirom slobode te je pisao o Ivanu i pjesmi Napustite gradove čiji je spot izašao nekoliko dana prije početka izolacije.

Nakon dugo vremena, Ivan je opet okupio bend i nastupima uživo razvijaju svoj zvuk. Na perkusijama će tako biti Bruno Vorberger (Franz Krafka Ensemble, Cul-de-Sac, Peach Pit), a na električnoj gitari Ivan Glasnović (New Folders, Pink Studio).

Koncert Ivan Škrabea održat će se na terasi kluba Močvare u četvrtak 17. rujna 2020. godine. Vrata kluba se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po 30 te na dan koncerta na blagajni kluba po 40 kuna.

Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -