ischariotzcky / 2020.

Ischariotzcky, bend oko čijeg se imena se lomi jezik, nastupa u Močvari

Najnoviji dodatak Močvarinim intimnim kućnim live sesijama je upravo sastav oko čijeg nam se imena svima lomi jezik – Ischariotzcky! Iza ovog indie pop sastava krije se niz glazbenika predvođenih pjevačem, tekstopiscem i producentom Joškom Klarićem. A što oni znaju, doznajte u srijedu, 15. travnja 2020. godine s početkom u 21 sat. Budite uz Facebook stranicu Močvare jer vam donosimo još jedan live session.

Joško će za vas iz svoje konobe u Brelima pokušati samostalno dočarati atmosferu Ischariotzckog, izvodeći pjesme u njihovom izvornom obliku. Iz karantene u Brelima Joško nam šalje samo dobre želje, nada se da ste zdravi i na sigurnom te da upijate sadržaje koje volite!

Nakon benda Pešes, Joško Klarić se 2015. počinje koncentrirati na glazbenu produkciju i stvarati glazbu u svom kućnom studiju Konoba u Brelima. S vremenom se broj pjesama povećavao i u sklopu Konoba Sessionsa počele su pripreme za svirke uživo, zajedno s Jurom Brekalom na bubnju, Jakovom Puharićem na gitari, Petrom Klarić u ulozi vokala i Petrom Šošić na klavijaturama. Pozivom na Demofest u Banja Luci 2017. napravljena je prekretnica i Ischariotzcky počinje službeno funkcionirati kao bend.

Kombiniranje suvremenog i tradicionalnog te vješto koketiranje sa žanrovima postaje rezime njihovog zvuka. To se po prvi put uživo moglo čuti na Šakan festivalu gdje debitiraju u velikom sastavu. A on se povećao kada su se bendu priključili i Ivan Srzić na bas gitari, Adam Gvozdenović na trubi, Tea Bašković na trombonu i Borna Augustinović na perkusijama. Nešto kasnije zaključuje se današnji sastav benda sa Stipanom Popovićem na gitari te Danielom Curićem na trubi.

U studenom 2018. objavljen je njihov prvi album Recovery s kojeg izdvajaju još tri singla popraćena videom. To su Nothing at all, So long u suradnji s Lovely Quinces te Mountain Theme kojim zaključuju svoj prvi album. Time su označili početak rada na novoj glazbi. Više o bendu doznajte na ischariotzcky.com.

Video: Ischariotzcky – Nothing at all

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -