iron maiden - legacy of the beast tour 2022 I arena zagreb croatia

Iron Maiden, legende heavy metal glazbe, europsku turneju otvaraju koncertom u Areni Zagreb

Iron Maiden, britanski heavy metal bend, u sklopu europske turneje priređuje koncert u Zagrebu! Brojni poklonici ovog legendarnog heavy metal sastava imat će ih tako prilike slušati ih u Areni Zagreb u nedjelju, 22. svibnja 2022. godine. Nastavak je to turneje Legacy of the Beast čiji je europski dio bio predviđen za 2020. godinu. No, zbog pandemije koronavirusa dva puta je bio odgađan. Tim više nastavak koncerata, koje je u prethodnom koncertnom nizu vidjelo gotovo dva milijuna ljudi, izaziva oduševljenje publike. Na koncertu je potvrđen i nastup benda Lord Of The Lost.


Očekivanja obožavatelja benda Iron Maiden od budućih koncerata tim su veća što su i publika i mediji prvi dio turneje ocijenili kao do sada najekstravagantniji i vizualno najspektakularniji. No, prema riječima glazbenika poznatog britanskog heavy metal sastava, povratak koncertima donosi i novosti u scenskoj produkciji te uključuje i pjesme s novog albuma Senjutsu. To znači da će nastavak turneje, koji uključuje i zagrebački koncert, biti još uzbudljiviji i bogatiji od prvog. Karte za svibanjski koncert Iron Maidena u Areni Zagrebu su u prodaji u sustavu Eventim.

Iron Maiden je engleski heavy metal bend koji je osnovan u Leytonu, u istočnom Londonu, 1975. godine. Osnovao ga je basist i glavni tekstopisac Steve Harris. Diskografija benda tijekom njihove karijere narasla je na čak 41 album. U taj broj se uključuje 17 studijskih albuma, 13 live albuma, četiri EP-a i sedam kompilacija. Izdali su i 47 singlova i 20 video albuma. Dodajmo da su objavljene i dvije video igre sa soundtrackom Iron Maidena, a glazba benda je predstavljena u brojnim drugim video igrama. Više o bendu doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Iron Maiden – The Writing On The Wall

Tagged