irena žilić - tvornica kulture - 2022.

Irena Žilić u Tvornici obilježava 10 godina stvaranja presjekom dosadašnjih izdanja

Kantautorica Irena Žilić vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture i najavljuje koncert u četvrtak, 13. listopada 2022. godine! Prošlo je već pet godina od hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kojim je Irena onda promovirala drugi studijski album “Haze”.

Nakon međunarodnog uspjeha zahvaljujući bendu Morcheeba te EP-a Small Hours, Irena se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo. Pred zagrebačku publiku stiže s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja.


Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena Žilić je bila support Morcheebi na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji. Njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. godine kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba. A upravo je njezin singl The Moon objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu Blackest Blue 2021. godine.

The Moon je inače originalno objavljena na Ireninom drugom studijskom albumu Haze, nominiranog za nagradu Porin. Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off. Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. Limited edition EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka , a Small Hours možete pronaći i na svim digitalnim servisima. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznica će biti 80 kuna. Više o Ireni Žilić doznajte na njezinom Facebook stranici.

VIDEO: Irena Žilić – The Moon

Tagged