irena žilić I 2022. I foto: sanja tušek

Irena Žilić nastupa u Tvornici kulture – predgrupa je The Marshmallow Notebooks

Pet godina nakon hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture na kojem je promovirala drugi studijski album “Haze”, Irena Žilić se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo! Pred zagrebačku publiku vraća se u četvrtak, 20. listopada 2022. godine s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja. A sada je otkriveno i tko će joj biti predgrupa.


Prije Irene, na pozornicu Tvornice kulture stiže jedan od najtalentiranijih hrvatskih kantautora – Matija Habijanec, poznatiji kao The Marshmallow Notebooks. Matija iza sebe ima čak trinaest albuma koje je sam napisao, producirao i objavio. Jedan je od najkvalitetnijih hrvatskih kantautora i autor jednog od najboljih hrvatskih albuma naziva The Marshmallow Notebooks. Dodajmo da se s nestrpljenjem očekuje i objava novog albuma Destruction. Uz to, Matija ima i mali, nezavisni i neprofitni label Noisy Night Records za koji su objavljena neka sjajna imena.

Irena je bila support velikom bendu Morcheeba na njezinoj turneji

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena Žilić je bila podrška bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji. Zanimljivo, njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. godine kada je nastupila prije njih u Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba. A upravo njezin singl The Moon objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu Blackest Blue prošle godine.

Pjesma The Moon inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić Haze, nominiranog za nagradu Porin. Dodajmo da je Irena i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine koju je dobila na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. Limited edition EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka, a Small Hours možete pronaći i na svim digitalnim servisima. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 80 kuna. Više informacija o Ireni doznajte na njezinoj mrežnoj stranici na adresi irenazilic.com.

VIDEO: Irena Žilić – Omega

Tagged