filmska škola - kicoš klub - 2020

Interdisciplinarna filmska škola “Kicoš medijske kulture” poziva za upis kandidata u filmsku školu

Pozivamo sve osnovnoškolce od petog do osmog razreda za upis u filmsku školu u okviru Kulturno informativnog centra u Zagrebu. Program obuhvaća uz osnovnu filmsku edukaciju (teorija, žanrovi, scenarij, režija, kamera, filmska montaža…) puno prakse kroz glumu i igru. Polaznici bi bili obučeni za pisanje ideja, snimanje, montažu, glumu te realizaciju svojih ideja kroz kratke filmove. Osnovna edukacija će biti u dva stupnja odnosno dva školska semestra. Na kraju prvog stupnja polaznici će kroz praktične vježbe snimiti kratki film. U drugom semestru polaznici će realizirati kratki televizijski film (oko 20 minuta) za koji će sami napisati priču, glumiti i snimiti. Nakon dva semestra polaznicima će biti osigurani napredni tečajevi i dalje će se raditi s njima te će se pratiti njihov napredak i podržati talent. Prethodno iskustvo u mediju filma nije preduvjet za upis. Potrebno je naoružati se dobrom voljom.


Radionice će se održavati jednom tjedno po dva i pol sata, a sve ostale aktivnosti (gledanje filmova, glumačke vježbe i sl.) po dogovoru sa polaznicima i roditeljima, a predavači su renomirani filmski djelatnici, redatelji i glumci. Kreativna voditeljica škole je Biljana Čakić, glumački pedagog, filmska i kazališna redateljica.

Svi zainteresirani mogu se javiti do 15. listopada 2020. godine na e-mail branko.istvancic@kic.hr. U prijavnici je potrebno napisati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona ili mobitela polaznika i roditelja i e-mail). Poželjno je napisati godinu rođenja i eventualno iskustvo u filmu, kazalištu, glumi, sportu, plesu, crtanju, pisanju ili sl. Djeca bi trebala napisati kratko objašnjenje zašto žele pohađati filmsku školu. Audicija na koju je potrebno doći sa roditeljima (razgovor s djecom i dogovor s roditeljima) će se održati u četvrtak 17. listopada od 10 do 18 sati u prostorijama KIC-a (Preradovićeva 5, kino dvorana na katu). Prvi semestar se održava od listopada 2020. do siječnja 2021. godine, a cijena radionice iznosi 300 kuna mjesečno.

Poziv za upis učenika srednjih škola, studenata i odraslih (grupa za mlade i starije)

Pozivamo sve zainteresirane učenike srednjih škola, studente i odrasle za upis u filmsku školu u okviru Kulturno informativnog centra u Zagrebu. Osim standardnog programa (scenarij, režija, kamera, montaža), škola nudi interdisciplinarni pristup, odnosno stvaranje filmova u suradnji s ostalim suvremenim medijima. Osim teorije filma i medijske kulture, veliku pažnju polažemo na praksu i suradnju među polaznicima različitih radionica. Prednost ove vrste edukacije je kontinuitet. Osnovna edukacija će biti u dva stupnja odnosno dva školska semestra. Na kraju prvog stupnja polaznici će kroz praktične vježbe snimiti kratki film. U drugom semestru polaznici će realizirati igrani omnibus.

Polaznici škole automatski imaju pravo biti članovi u KICOŠ klubu, gdje će im biti osigurani uvjeti za dalje stvaranje i kreativno druženje. Prethodno iskustvo u mediju filma nije preduvjet za upis. Potrebno je naoružati se dobrom voljom. Radionice će se održavati jednom tjedno po tri sata, a sve ostale aktivnosti (gledanje filmova, glumačke vježbe i sl.) po dogovoru.Predavači su renomirani filmski djelatnici, redatelji i glumci. Kreativna voditeljica škole je Biljana Čakić, filmska i kazališna redateljica, a svi zainteresirani mogu se javiti do 15. listopada na e-mail branko.istvancic@kic.hr. U prijavnici je potrebno napisati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona ili mobitela i e-mail). Poželjno je napisati godinu rođenja, obrazovanje, eventualno iskustvo u filmskom ili nekom drugom mediju odnosno umjetnosti, kojeg je statusa (srednjoškolac, student, zaposlen ili nezaposlen) i kratko objašnjenje o motivaciji (zašto želi pohađati KIC.OŠ. školu medijske kulture).

Audicija (razgovor) će se održati u subotu, 17. listopada od 10 do 18 sati u prostorijama KIC-a (Preradovićeva 5, kino dvorana na katu). Prvi semestar se održava od listopada 2020. do siječnja 2021. godine, a cijena radionice iznosi 300 kuna mjesečno za odrasle i zaposlene, a 250 za srednjoškolce i studente. Za talentirane polaznike koji ne mogu plaćati osigurano je nekoliko stipendija.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged