insomnium

Insomnium – švedski death metal bend dolazi na svoj prvi headlinerski nastup u Močvaru

Švedski death metal bend Insomnium dolazi u Zagreb! Koncert je predviđen 29. ožujka 2018. godine u klubu Močvara.

Vrata kluba će se otvoriti u 19, a koncert kreće od 20 sati. Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 120, dok će na dan koncerta cijena iznositi 140 kuna.

Insomnium su već svojim prethodnim nastupom u Zagrebu, u ulozi predgrupe na Dark Tranquillity koncertu, stekli mnoštvo fanova. Stoga ne čudi da je najava njihovog prvog headlinerskog nastupa koji se trebao dogoditi u listopadu 2015. izazvala ogroman interes među domaćom metal publikom.

Na žalost, zbog bolesti u obitelji čitava je turneja bila otkazana pa su i fanovi u Hrvatskoj morali čekati novu priliku. Umeđuvremenu, Insomnium su povećali broj svojih sjajnih albuma, objavivši Winter’s Gate, konceptualno remek djelo sastavljeno od jedne pjesme u trajanju od 40 minuta te time učvrstili svoju poziciju jednog od najvećih i najcjenjenijih melodičnih death metal bendova današnjice.

Sa sobom dovode i pravu poslasticu – fantastični švedski bend Tribulation.

O death metal bendu Insomnium

Nakon što su svoju karijeru započeli kao klasični old school death metal bend, ubrzo su pokazali da su mnogo više od toga. Tako su uvođenjem gothic i psychodelic rock utjecaja proširili svoj glazbeni izričaj pa ih kritičari uspoređuju sa šarolikim društvom, od At the Gates i Mercyful Fate do Hawkwind i Led Zeppelin.

Ta kombinacija pokazala se dobitnom, obzirom da je album The Children of the Night naišao na sjajne reakcije i zauzeo najviša mjesta prilikom izbora najboljeg metal albuma 2015. godine, a bendu donio mnogobrojne svjetske turneje s bendovima poput Paradise Lost, Deafhaven, Arch Enemy…

Svoj novi album Tribulation najavili su za siječanj 2018. godine.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -