inmusic festival #15 I jarun zagreb I 2022.

INmusic Festival 15 – velike svjetske glazbene zvijezde i 2022. godine dolaze na Jarun!

INmusic festival i u svom jubilarnom, 15. izdanju, ponovo će privući brojne afirmirane svjetske glazbenike i njihove poklonike iz cijelog svijeta. No, na ovom velikom glazbenom festivalu koji je uvršten u elitno društvo najvećih svjetskih festivala, naći će se i brojne autorske grupe koje tek dolaze. Ovogodišnji INmusic festival održat će se od ponedjeljka do četvrtka, od 20. do 23. lipnja. A dodajmo da će uz uobičajene nastupe svjetskih zvijezda suvremene glazbe festival biti u znaku Europske godine mladih.


Time je potaknuta suradnja INmusic festivala sa Superval festivalom kako bi zajedničkim snagama poticali djecu i mlade u otkrivanju i razvoju njihovih glazbenih talenata. Naime, četiri od ukupno 24 benda koja će 17. i 18. lipnja sudjelovati na Superval festivalu, svoje će nastupe nastaviti koji dan kasnije na INmusic festivalu. A tamo će nastupiti u društvu najvećih svjetskih imena suvremene glazbe!

Jubilarni, petnaesti INmusic festival, održava se na staroj lokaciji – na Jarunu

Ovaj glazbeni festival održat će se na prekrasnim prostorima jarunskih otoka. I dodajmo, prvi put će festival trajati četiri dana – dan duže nego prije! INmusic festival uživa veliki ugled među ljubiteljima suvremene glazbe. A to je potvrdio kultni New Musical Express uvrstivši ga na popis najvećih svjetskih festivala. U 14 godina održavanja INmusica festival je ugostio više od 430 glazbenih sastava iz 32 zemlje. Uz to, održano je više od 500 koncertnih nastupa poznatih svjetskih izvođača. I dodajmo, mnogima od njih je upravo nastup na pozornici INmusica bio prvi nastup u Hrvatskoj.

Popis najavljenih izvođača na INmusic festivalu #15 doista je impresivan. Nastupaju The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, Róisín Murphy, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest, Snapped Ankles, Šumski, Porto Morto i dr. Više informacija o festivalu i ulaznicama doznajte na mrežnim stranicama na adresi inmusicfestival.com.

Tagged