inferno / sunčana brkulj / 2019

Inferno – izložba kolaža umjetnice Sunčane Brkulj u galeriji Siva

Autonomni kulturni centar kroz program galerije Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Inferno” umjetnice Sunčane Brkulj. Projekt “Inferno” prikazuje devet krugova pakla prema Danteu Alighieriju kroz medij eksperimentalnog kolaža. Nadahnuće iz kojeg je projekt proizišao bili su srednjovjekovni prikazi pakla, nakićeni, uz strah od praznog prostora i velike mase elemenata prikazane na jednom platnu. Kolaži su napravljeni od papira, kartona, vreća za smeće, pribadača, i bilo kojeg drugog materijala iz svakodnevne uporabe. Neiscrpno slikovit svijet Danteove “Božanstvene komedije” upotrebljen je kao tematska okosnica iz koje su kolaži nastali potpuno slobodno, eksperimentalnim pristupom i igranjem materijalom, a rezultat je devet kolaža, devet krugova pakla, i devet različitih likovnih atmosfera.


Izložba se održava u zagrebačkoj galeriji Siva (Pierottijeva ulica 11, AKC Medika). Otvorenje izložbe je predviđeno je za četvrtak, 31. listopada u 20 sati, a izložba je otvorena do 5. studenog 2019. godine, svaki dan, osim nedjelje od 17 do 20 sati.

O Sunčani Brkulj

Sunčana Brkulj je studentica animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno djeluje u području animiranog filma te je autorica dvaju filmova kratkog metra, od kojih je noviji, I’M NOT FEELING VERY WELL produciran 2019. godine.

Osim animacijom, Sunčana se bavi autorskim ilustracijama u raznoraznim medijima, pretežito eksperimentalnom kolažu, i stripovima koji su objavljivani unutar publikacije KOMIKAZE.

Članica je umjetničke udruge Art.A te je do sad imala dvije samostalne autorske izložbe.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged