detective jones zagreb / 2021.

Indie-rock alt-pop gig u Močvari – sviraju Detective Jones i DJ Mario Kovač

Grupa “Detective Jones” s radom počinje 2014. godine. Ono što je prvotno zamišljeno kao jednokratni projekt pjevača – tekstopisca Denisa Špičića prerasta u punokrvni sastav. Nekoliko godina izdavanja uspješnih singlova s pratećim videospotovima dovodi do ljeta 2021. godine i izdavanja albuma prvijenca. On se zvao “Istraga”, a izdan je za diskografsku kuću Dallas records.

Glazbu koju stvaraju najbolje je opisati kao spoj indie rocka, alt popa i alt hopa. Garage gitare dominiraju na većini pjesama, a ritmovi se izmjenjuju od shufflea, swinga pa čak i duba. Refreni su lakopamtljivi i najčešće služe kao pop moment u odnosu na tekstove. A oni su ponekad cinično – ironični, nabijeni socijalnim komentarima, odnosima s porocima i zamršenim međuljudskim odnosima.

Na albumu osim Denisa rade i dobro poznata imena u svijetu glazbe. To su Zdeslav Klarić, Vlado Mirčeta, Luka Geček, Bojan Šalamon i Vilim Strejček. U Močvari promoviraju svoj album prvijenac Istraga u ogoljenom sastavu i sa malo sirovijim zvukom. Tako će Vas na ovom koncertu zabavljati Denis Špičić, Luka Geček, Vilim Strejček i Danijel Plasajec.

Prije i poslije nastupa za atmosferu će zadužen biti omiljen i sjajan DJ Mario Kovač. Očekuje vas puno divlje, pozitivne energije! Koncert grupe Detective Jones održat će se u utorak, 31. kolovoza 2021. godine u 20 sati. Koncert je besplatan, a održat će se na Močvarnoj terasi. Covid putovnice nisu potrebne, a događanje je sjedećeg tipa. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Detective Jones – Vlakovi

Tagged