ex-void :: indie emo naočale gig - močvara zagreb :: 2022.

Indie emo naočale gig u Močvari – nastupaju Ex-Vöid i Kaleido

Vlade padaju, cijene energenata rastu i svijet je u krizi, no ipak nije sve tako crno jer “Indie emo naočale” spremaju još jednu vrhunsku gigčinu. A cijeli gig je još k tome prilagođenu onima plićeg džepa, kao i onima koji džepove nemaju. Upad je, naime, besplatan! Tko svira? A tko drugi nego londonska power-pop mašinerija Ex-Vöid i Kaleido, buduće legende lokalne scene!


Koncert, tj. točnije Indie emo naočale gig održava se u klubu Močvara u subotu, 24. rujna 2022. godine. Vrata kluba na rijeci Savi se otvaraju u 19, a koncert počinje u 20 sati. Kako smo već spomenuli, ulaz na koncert je besplatan.

Indie emo naočale gig u Močvari predstavlja grupe Ex-Vöid i Kaleido

Ex-Vöid

Ako ste u posljednjih desetak godina pratili zbivanja u nezavisnom rocku, moguće je da ste čuli za grupu dovitljivog imena Joanna Gruesome. Spomenuta grupa je u svoje vrijeme dobila nebrojena priznanja medija poput Pitchforka, Rolling Stonea, New York Times i njima sličnih. No, svemu dođe kraj pa su tako i Joanna Gruesome 2017. godine “okačili instrumente o klin”. Ali samo godinu dana kasnije Alanna McArdle i Owen “O” Williams iz maločas spomenute grupe sreli su se na tečaju suvremenog plesa. Malo su razmislili i odlučili ponovno zasvirati skupa i tako je rođen Ex-Vöid.

Iako Ex-Vöid zasigurno podsjećaju na Teenage Fanclub, Lemonheadse i Big Star, čuju se utjecaji ljute pankčine pa čak i malo My Bloody Valentinea. Opet, bend tvrdi da su na njih utjecali jedino Into the Void Black Sabbatha, The Void Raincoatsa i kultna DC hardcore punk grupa Void. Kako kažu naši stari – seems legit.

Ovog proljeća su izbacili svoj prvi LP – Bigger Than Before. Jedino što je potrebno reći o albumu jest to da svaka igra, ali baš svaka – dobiva. Štoviše, prilično smo sigurni da će se album krajem godine naći pri vrhu top lista brojnih kužera/ica. Kao dodatnu specifičnost ovog događanja moramo istaknuti njegovu ekskluzivnost. Ex-Vöidu će ovo biti prvi i zasad jedini javni nastup van matičnog otoka. Tako da slobodno recite svojoj rodici iz Székesfehérvára ili bratiću iz Bukurešta da dođu. Jer tko zna kada će i gdje imati priliku idući put vidjeti Ex-Vöid. Novosti iz ove britanske pop-mašinerije možete doznati putem njihove Facebook stranice.

Kaleido

Oni boljeg pamćenja će se se sjetiti da je Močvara ugostila Kaleido prije samo šest mjeseci. Nastupali su u ožujku 2022. godine kao predgrupa legendarnoj beogradskoj shoegaze grupi Virvel. Uglavnom, upravi Indie emo naočala se jako sviđa to što Kaleido rade pa su odlučili prekršiti nepisano pravilo za koje ionako nikoga nije briga te ih po drugi put ove godine zvati da sviraju u sklopu programa.

Da vam približimo što Kaleido rade, zamislite da su Built To Spill i Car Seat Headrest jedan bend koji djeluje u paralelnom svijetu u kojem stalno pada kiša i jedina kombinacija boja je crno-bijela. Ukratko, soundtrack za indie noir film. Doživljaje ovog zanimljivog benda možete pratiti na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: Ex-Vöid – Bigger Than Before :: Kaleido – Snivaš

Tagged