incubus :: 2023.

Incubus, alt rock bend iz Los Angelesa, po prvi puta će nastupiti u Hrvatskoj i to na zagrebačkom stadionu Šalata!

Incubus, alt rock bend iz Los Angelesa, po prvi puta dolazi u naše krajeve i to na zagrebački stadion Šalata! Premijerni nastup jednog od najpoznatijih alter bendova na omiljenoj gradskoj pozornici u centru Zagreba održat će se u petak, 9. lipnja 2023. godine i označit će sjajan uvod u ljetnu glazbenu sezonu. I dodajmo, Incubus u Zagreb dolazi u sklopu svoje velike svjetske turneje!


Bend je oformljen 1991. godine, a od tada je Incubus krenuo na konstantnu uzlaznu putanju i ostavio neizbrisiv trag na alternativnoj glazbenoj sceni. Postali su jedan od najpopularnijih bendova žanra izdvajajući se od drugih sa svojom etikom i širokom paletom zvukova kojoj su dodali heavy metal, funk, jazz, hip-hop, techno i post-grunge.

Kalifornijski bend je do sada prodao 23 milijuna albuma diljem svijeta. Postigao je višestruko platinaste naklade, a njihovi albumi su redovito u prvih pet mjesta Billboardove ljestvice 200 najboljih albuma. Istovremeno, fenomen benda se proširio i na streaming servise. Tamo broje prosječno 4,1 milijuna slušatelja mjesečno, kao i više od milijardu streaminga pjesama na raznim platformama!

Objavili su osam studijskih, kao i pet live albuma

No, četiri singla – Drive, Megalomaniac, Anna Molly i Love Hurtszacementirala im je poziciju na prvom mjestu Billboardove ljestvice alternativnih pjesama. Uhvatili su i nominaciju za Grammy i to za najbolju Hard Rock izvedbu za pjesmu Megalomaniac. Incubus je bio neizostavan dio velikih svjetskih festivala kao što su Ozzfest, Lollapalooza, Rock In Rio, Air + Style, Download i Pinkpop. No, dijelili su pozornice i turneje s mnogim velikim bendovima. A to su Beastie Boys, The Police, Linkin Park, OutKast, Moby, Jane’s Addiction, Queens of the Stone Age, Deftones

Nakon albuma Fungus Amongus iz 1995. i S.C.I.E.N.C.E. koji je uslijedio, bend je krenuo putevima mainstreama izdanjem Make Yourself iz 1999. A taj album je sadržavao mega-popularni singl Drive, kao i Pardon Me te Stellar. Također, uvršten je na popis 1001 albuma kojeg morate čuti prije nego umrete, a Metal Hammer ga je upisao među najbolje metal albume te godine. Uspjeh se nastavio uz Morning View, kojeg su obilježili singlovi Wish You Were Here i Nice to Know You te kasniji album A Crow Left of the Murder…. Nasljednik Light Grenades završio je na prvom mjestu Billboardove ljestvice albuma, a 2011. je uslijedio If Not Now, When?. Posljednji album naziva 8, najavljen je singlom Nimble Bastard. A na njemu je kao producent radio i Skrillex te “pokazuje želju za istraživanjem i trenutno stanje uma”.

Ulaznice za Incubus na Šalati bit će dostupne od srijede, 22. ožujka

I dodajmo za kraj, gotovo tri desetljeća nakon debija, Brandon Boyd kao vokal, Mike Einziger na gitari, bubnjar Jose Pasillas II, DJ i klavijaturist Chris Kilmore i Ben Kenney na basu, ponovo dolaze pokazati svoju verziju rock glazbe. A zagrebačka publika će to moći doživjeti u petak, 9. lipnja 2023. godine na Šalati na njihovom premijernom koncertu u Hrvatskoj.

Prve ulaznice bit će dostupne na mrežnoj stranici benda u srijedu, 22. ožujka. A javna prodaja ulaznica kreće dan kasnije, u petak, 24. ožujka i to po cijeni od 38 eura. Od 16. travnja do 8. lipnja cijena će im iznositi 42, a na dan koncerta 46 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark te sva prodajna mjesta Eventima. Informacije o VIP paketima dostupne su na mrežnoj stranici benda na adresi incubushq.com. I dodajmo, po jedan dolar od svake prodane ulaznice ide u zakladu Make Yourself kojom bend pomaže zajednicama diljem svijeta.

VIDEO SPOT: Incubus – Drive

Tagged