iamddb - diana de brito - 2021.

IAMDDB, britanska urban jazz glazbenica dolazi u Tvornicu, a uz nju nastupa Jackie P

Bliži se nastup reperice i pjevačice IAMDDB, jedne od najpoznatijih izvođačica s novije UK scene. A ona u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi u srijedu, 23. ožujka 2022. godine u sklopu turneje “Revenge”. Nakon što su prošlogodišnji nastupi gotovo svi rasprodani, zadnji europski dio turneje kreće u srijedu, 16. ožujka u Madridu. IAMDDB nakon toga ide u Barcelonu, a Revenge se potom nastavlja u Frankfurtu i Parizu. 23. ožujka IAMDDB dolazi u Zagreb, a nakon toga seli se na pozornice Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

Nakon ove serije klupskih koncerata manjih kapaciteta ova trap-jazz diva neće mirovati. Seli se na pozornice velikih festivala, među kojima su i one na Sonaru u Lisabonu, madridskom Mad Cool, francuskom Garorock ili Hype Festu u Njemačkoj.

Pravim imenom Diana De Brito ona kombinira bezvremenski jazz i soul

Veliki utjecaj na nju imali su Nat King Cole i Erykah Badu, a glazba joj je primarno pomiješana s modernim trapom i r’n’b-om. Fuzijom različitih žanrova stvorila je svoj koji naziva urban jazz, a nerijetko ju se smatra jednom od najkreativnijih umjetnica iz UK-a. Tijeko svoje karijere stvorila je vjerno i kultno sljedbeništvo. A u svom jedinstvenom zvuku ne opterećuje se žanrovima te kombinira utjecaje u nešto novo. A to se vidi i u novijem singlu JGL.

Rođena u Lisabonu, kćer glazbenika iz Angole se kao djevojčica preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu No, za razvoj svoje glazbe navodi raznolike multikulturalne utjecaje afro-jazza i Boba Marleyja. Debitantski singl Leaned Out objavljen je 2016. kao i debitantski EP. 2017. je obilježio zarazni hit Shade koji je postao viralan u UK-u s milijunskim pregledima. Uvrštena je među BBC-jeve nagrade za najbolji zvuk 2018. te proglašena jednom od mladih nada glazbene scene. A te godine našla se i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

IAMDDB munjevitom je brzinom osvojila Europu i svijet

Nastupala je od Glastonburyja preko Szigeta pa sve do EXIT festivala. Njen harmonični glas spreman na improvizaciju savršeno paše na rap instrumentale. A mladu, talentiranu i samouvjerenu glazbenicu Dianu De Brito često smatraju utjelovljenjem nove generacije izvođačica. Za sebe kaže da je dijete trapa i jazza, a rezultati tih utjecaja su primjerice hitovi Shade, Drippy i Kurrency. Na pozornici će joj se pridružiti Jacky P, jedan od predvodnika underground scene Birminghama. Više o njegovoj glazbi doznajte na njegovoj SoundCloud stranici.

Sve do sada kupljene ulaznice za koncert britanske urban-jazz zvijezde IAMDDB vrijede i za ovaj novi datum koncerta. A ukoliko ih još nemate, cijene ulaznica koštaju 140 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 160. Ulaznice se mogu kupiti na svim Entrio i Eventim službenim prodajnim mjestima. Više o ovoj glazbenoj zvijezdi iz Lisabona doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: IAMDDB – Shade / JGL

Tagged