iamddb - diana de brito - 2021

IAMDDB, britanska reperica, dolazi u sklopu europske turneje u Tvornicu

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB dolazi u sklopu svoje europske turneje u zagrebačku Tvornicu u ponedjeljak, 13. prosinca 2021. godine. Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nat King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om. Fuzijom različitih žanrova stvorila je vlastiti koji naziva urban jazz, a nerijetko ju se smatra jednom od najkreativnijih umjetnica iz UK-a.

Rođena u Lisabonu, ova kćer glazbenika iz Angole se kao mala preselila u Manchester, grad poznatom po brit-popu, ali među svoje utjecaje ubraja raznolike multikulturalne utjecaje, Afro-jazz i Boba Marleyja. Iako je pisala pjesme od svoje sedme godine, njen debitantski singl “Leaned Out” objavljen je tek 2016. Iste godine izašao je i debitantski EP “Waeveybby, Vol. 1”, a uslijedio je “Vibe, Vol. 2”.

2017. godinu je obilježio prvi hit, zarazni singl Shade, koji je postao viralan u UK-u s milijunskim pregledima na online platformama. Mixtapeovi Hoodrich, Vol. 3, Flightmode, Vol. 4 i Swervvvvv.5 su kroz sljedeće dvije godine nastavili graditi hype oko IAMDDB. Sve je kulminiralo uvrštavanjem u BBC nagrade za najbolji zvuk 2018. kada je proglašena jednom od mladih nada glazbene scene, a sljedeće godine se našla i na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

IAMDDB je munjevitom brzinom osvojila Europu i svijet. Nastupala od Glastonburyja, preko Szigeta do EXIT-a. Njen harmonični glas spreman na improvizaciju savršeno paše na rap instrumentale, a mladu, talentiranu i samouvjerenu glazbenicu često smatraju utjelovljenjem nove generacije izvođačica. Za sebe kaže da je dijete trapa i jazza, a rezultati tih utjecaja su primjerice hitovi Shade, Drippy i KurrLncy.

O njenom moćnom nastupu na glavnoj pozornici Sea Star Festivala u Umagu i dalje se priča

Velika europska turneja ovoga puta vodi IAMDDB po cijelom kontinentu, a na popisu su Irska, UK, Španjolska, Danska, Nizozemska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Poljska, Mađarska, Švicarska, Izrael, Rumunjska. U Hrvatsku će stati 13. prosinca, kada je zakazan zagrebački nastup u Tvornici kulture. Više o britanskoj reperici doznajte na Wikipediji.

Prodaja ulaznica za koncert kreće u ponedjeljak, 8. ožujka 2021. godine. Cijena će iznositi 100 kuna sve do 30. travnja, nakon čega se penje na 120 i vrijedit će do 31. listopada. Od 1. studenog za ulaznicu će trebati izdvojiti 140, dok će na dan koncerta koštati 160 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.

Video: IAMDDB – Shade

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -