Magenta1 B2B Run / Zagrebački velesjam, Zagreb

HT B2Run – najveća poslovno rekreativna utrka vraća se u Zagreb na jezero Jarun

Najveća poslovno rekreativna utrka – HT B2Run – se nakon ljetne pauze vraća u svoje veliko finale, utrku u Zagrebu, koja kao i prethodne tri istrčane utrke u Splitu, Rijeci i Osijeku najavljuje svoje najveće izdanje i obaranje dosadašnjeg rekorda po broju trkača.

Zagrebačka utrka trčat će se 3. listopada 2019. godine, na novoj lokaciji – seli se na omiljenu lokaciju sportaša i rekreativaca – jezero Jarun. Ovo jedinstveno događanje kroz spoj sporta i neformalnog druženja pokazalo se kao učinkovit alat za jačanje korporativne kulture, zadovoljstva zaposlenika, povezivanje s poslovnom zajednicom te poticanje zaposlenika na usvajanje zdravih životnih navika kako bi lakše svladavali privatne i poslovne izazove.

Bit će ovo peti put da se ova najveća poslovna utrka trči u glavnom gradu. Više od 8000 prijavljenih trkača iz 444 kompanija trčat će zagrebačko izdanje HT B2Run utrke u kojoj nema privilegiranih ni titule, a zajedno će istrčati više od 40.000 kilometara te potrošiti 2.625.000 kalorija.

“Ulaskom u sezonu 2019. ušli smo u globalnu HTB2Run obitelj, stoga smo prilagodili pravila sudjelovanja tako da na našem poslovno – sportskom događanju sada mogu sudjelovati svi poslovnjaci, unutar granica Hrvatske i van nje. Također, kako uvijek osluškujemo želje i sugestije naših sudionika, ove smo godine također omogućili prijave obrtima i udrugama, kao i pojedincima koji nisu u mogućnosti oformiti tim od najmanje tri trkača kako je bilo pravilo do sada”, ističu iz organizacijskog odbora utrke te dodaju: “Također, novost je i nacionalni sustav nagrađivanja. Svi sudionici utrka u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu ulaze u finale za nacionalnu nagradu, koja se dodjeljuje nakon istrčane sve četiri utrke, a nacionalne nagrade se dodjeljuju za Najbrži grad, Najbržu trkačicu i trkača, Najbrži CEO, Najbrža državna institucija, Najbrža IT firma, Najbrži proizvođač pića, Najbrži proizvođač hrane, Najbrži medijski tim, Najbrži mladi lavovi, Najmotiviraniji tim i Najbolji navijački tim.”

Uz spomenuto od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke HTB2Run sudjeluju i u velikom trkačkom humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

HT B2Run staza u Zagrebu duga je svega pet kilometara, jednako kao i u drugim gradovima, a trčat će se oko jezera Jarun. Utrka je na rasporedu 3. listopada, a start utrke predviđen je u 18 sati.

Prije same utrke prethodi zagrijavanje za sve trkače koje predvode licencirani treneri i profesionalci, a niti ove godine nakon utrke neće izostati zabavni program, gdje će na After Run druženju biti osigurana hrana i piće za sve sudionike te više od 600 navijača koji će bodriti trkače.

Ulazak automobilima na Jarun bit će zatvoren. Obzirom na zatvoren ulaz, preporučujemo da se sudionici na vrijeme upute prema startnoj zoni na Jarunu. Također, organizatori preporučuju korištenje javnog ili TAXI prijevoza kako biste izbjegli gužve i traženje parkirališnih mjesta. Trkači koji dolaze osobnim automobilima mogu koristiti parking kod Sportskog parka Mladost (Jarunska ulica 5).

Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run sudjeluju u velikom trkačem humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem se zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama. Trenutno je vodeći grad Split s prosječnim prolaznim vremenom 0:29:38.

HT B2Run / Jarun Zagreb 2019

Trasa utrke HT B2Run

Start se nalazi u Aleji Matije Ljubeka kod terena za rukomet na pijesku. Utrka se nastavlja prometnicom za automobile i bicikle. Zatim stižete do okrepe kod Ribičkog prilaza, netom prije Otoka veslača.

Nastavljate prometnicom za automobile i bicikle (Aleja Matije Ljubeka) do cilja na zapadnom ulazu / izlazu (Ulica Hrvatskog sokola).

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -