27. susret hrvatskih tamburaških orkestara - 2020

Hrvatski sabor kulture održava 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno – umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, najavljuje 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u online okruženju 14. i 15. studenoga 2020. godine s početkom u 18 sati.

Spomenuti događaj uključit će 18 odabranih tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, a realizira se u suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a Preporod Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Za sudjelovanje na Susretu prijavljen je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača, od kojih su selektori Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik odabrali finalne sudionike.

Tako će se u kategoriji koncertnih orkestara natjecati Tamburaški orkestar KUD-a Jedinstvo Split, Tamburaški orkestar KUD-a Belica, KUD Tamburica Staro Petrovo Selo, Karlovački tamburaški orkestar, Tamburaški orkestar Tamburaškog društva Gaj Zagreb i Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić Samobor.

U kategoriji folklornih orkestara natjecat će se Folklorni orkestar HKGD-a Dunav Vukovar, Tamburaški orkestar Folklornog ansambla Etno Siscia Sisak, Tamburaška sekcija KUD-a Klas Podsused i KUD Preporod Dugo Selo. Natjecanje u spomenutim kategorijama održat će se u subotu, 15. studenoga od 18 sati.

Slijede natjecateljski nastupi tamburaških sastava u dvije kategorije: koncertni i folklorni sastavi

U kategoriji koncertnih sastava natjecat će se Tamburaški sastav KUD-a Klaruš Maruševec, Tamburaški sastav KUD-a Mačkovec i Tamburaški sastav KUD-a Sv. Juraj Draganić.

U kategoriji folklornih tamburaških sastava natjecat će se Tamburaško – violinistički sastav Folklornog ansambla Koprivnica, KUD Dragutin Domjanić Vugrovec, HKUD Petar Zrinski Vrbovec, Tamburaški sastav KUD-a Klek i Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla.

Spomenuti sastavi natječu se za brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, koji osvaja orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova, a održat će se u nedjelju, 15. studenoga s početkom u 18 sati. O priznanjima odlučuje stručno povjerenstvo u sastavu Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga.

najavni plakat - 27. susret hrvatskih tamburaških orkestara - 2020

Sponzor 27. susreta Glazbalarski obrt Mario Žmegač dodijelit će tamburu brač i bisernicu najuspješnijem orkestru i sastavu

Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik dodijelit će Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara. Opcionalno, može biti dodijeljena još jedna nagrada – Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara.

Hrvatski sabor kulture krovna je organizacija kulturno – umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, koja kao najznačajnija platforma za razvoj, promociju i podršku kulturno – umjetničkog amaterizma, djeluje već više od 70 godina. Danas uključuje 1026 udruga, 2346 izvođačkih sastava i više od 80 tisuća članova.

27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava možete pratiti putem Facebook stranice HSK-a, a detaljnije informacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi hrsk.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -