hrvatski dani osiguranja 2020

Hrvatski dani osiguranja 2020 – online konferencija o industriji osiguranja

Najveći i najznačajniji godišnji događaj osigurateljne struke – konferencija “Hrvatski dani osiguranja” – već dugi niz godina okuplja osigurateljnu industriju iz cijele regije. No, zbog okolnosti uzrokovanih koronavirusom te trenutnih epidemioloških mjera, po prvi puta održat će se online. Termin je i dalje isti – četvrtak, 12. studenoga 2020. godine.

Kroz vodeću strukovnu manifestaciju skrenut će se pažnja na trendove i izazove osigurateljne struke u Hrvatskoj, ali u europskom i svjetskom kontekstu.

Konferencija Hrvatski dani osiguranja obradit će ključne teme koje očekuju industriju osiguranja u bliskoj budućnosti. Tu je transformacija industrije osiguranja preko naknada neimovinske štete do promjena u regulativi, ali i izazova s kojima se industrija osiguranja suočava na području digitalizacije.

Online konferenciju otvorit će mr. sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO). U uvodnom dijelu obratit će se i Zdravko Zrinušić, državni tajnik Ministarstva financija Republike Hrvatske. Izlaganja će održati i dr. sc. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga kao i dva inozemna gosta. To su Gabriel Bernardino, predsjednik Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) te Michaela Koller, generalna direktorica udruženja svih osiguratelja Insurance Europe.

O stanju na domaćem tržištu osiguranja uz uvid u aktualne teme razgovarat će se na panel raspravi

Raspravu će moderirati Danko Družijanić, a svoja razmišljanja i teze podijelit će predsjednici Uprava iz pet društava za osiguranje: Ivana Bratanić, predsjednica Uprave Euroherc osiguranja, Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja, Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja, Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja te Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

O transformaciji, modernizaciji i digitalizaciji poslovnih procesa te njihovom utjecaju na poslovanje u blok izlaganju govorit će Michal Kopyt, voditelj odjela za tehnologije u konzultantsko – revizorskoj tvrtci Ernst&Young dok će o utjecaju pandemije koronavirusa na cjelokupnu industriju osiguranja govoriti Imrich Lozsi iz konzultantske tvrtke za aktuarske usluge Tools4F.

U posljednjem bloku izlaganja na temu naknade neimovinske štete kao i novinama na tom području govorit će Marko Baretić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Vitomir Boić, sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Konferencija Hrvatski dani osiguranja je u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i partnera Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog aktuarskog društva i Hrvatske udruge za pravo osiguranja te uz podršku Ureda predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvo Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Više informacija o Hrvatskim danima osiguranja 2020. možete doznati na mrežnoj stranici na adresi dani-osiguranja.huo.hr.

Tagged