horizon ignited :: 2023.

Horizon Ignited uz Soilwork i Kataklysm nastupa u Boogaloou!

Zbog zdravstvenih razloga prethodno najavljeni bend Wilderun morao je otkazati sudjelovanje na turneji s Kataklysmom i Soilworkom, a na njihovo mjesto uskočit će finski melodic death metalci Horizon Ignited! A ova velika metal gozba održat će se u subotu, 22. travnja 2023. godine u zagrebačkom klubu Boogaloo, a iz organizacije poručuju da se ulaznice jako dobro prodaju. Može ih se nabaviti po cijeni od 27 eura u Dirty Old Shopu ili preko njihovog weba. A na ulazu će, ako koja ostane, ulaznica koštati 31 euro.


Horizon Ignited je šesteročlani finski melodic death metal bend nastao 2017. godine u gradu Kouvola.
U svojim pjesmama bave se nekim klasičnim metal temama, poput smrti, depresije, apokalipse i mitologije. Pod kapom su velikog Nuclear Blasta, a to je i jamac kvalitete i potencijala ovog sastava. Dodajmo da je Horizon Ignited do sada izdao dva albuma – After the Storm (2019.) i aktualni Towards the Dying Lands (2022.). Što ovaj bend trenutno radi, provjerite na njihovoj Facebook stranici.

Kataklysm svira već više od 30 godina

Kataklysm su više puta nastupali u Hrvatskoj i s pravom se može reći da ih domaći fanovi jako vole. A i općenito su kao bend poznati po vrlo srdačnom odnosu sa svima koji prate rad ovog benda. Osnovani su davne 1992. u kanadskom Montrealu, a u ovih su 30 godina postali jedan od najznačajnijih predstavnika ekstremnog/melodic death metala u svijetu. Do sada su izdali 14 albuma, a najsvježiji Unconquered će predstaviti zagrebačkoj publici na ovom koncertu. Bend možete pratiti putem njihove Facebook stranice.

Soilwork je jedan od najpopularnijih melodic death metal bendova u svijetu. Oni dolaze, naravno, iz države koju se može smatrati sinonimom za ovaj žanr – Švedske. Osnovani su 1995. u Helsingborgu pod tadašnjim imenom Inferior Breed, ali su današnje ime uzeli godinu kasnije. U svojoj vrlo bogatoj i impresivnoj karijeri izdali su 12 albuma od čega su neki istinski klasici žanra. Posljednji od njih, Övergivenheten, izdali su u kolovozu 2022. godine te će ga ovom prilikom promovirati u Boogaloou. A što Soilwork trenutno radi, doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO SPOT: Horizon Ignited – Beyond Your Reach

Tagged