hindi zahra

Hindi Zahri, francusko – marokanska kantautorica, nastupa u Tvornici kulture

Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb. Riječ je o svjetski poznatoj francusko – marokanskoj kantautorici Hindi Zahri. Hinda Zahra, pjevačica baršunastog glasa, dobitnica je prestižne nagrade Constantin i Victoires de la Musique. Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica, koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju. Koncert će se održati u petak, 27. rujna 2019. godine u Tvornici kulture.


O pjevačici Hindi Zahri

Nakon izdavanja albuma Homeland, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine – uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljaju i nikoga ravnodušnim.

Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš (Maroko), posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Hindi Zahri objašnjava ovaj poduhvat kao “bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu”.

Kritičari kažu kako u “glazbenoj zgradi svog djetinjstva, Hindi poznaje svaki kat”. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone ostavili su trag na stvaralaštvu Hindi Zahrije.

Njene pjesme sadrže u svojoj biti nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku oceana i svemiru, krećući se putanjom različitih glazbenih stilova koji se međusobno isprepliću. Pjesme s albuma su avanturistička putovanja duha, prožeta melankolijom koja se miješa s ekstazom u njezinom glasu.

Koncertni serijal Musicology

Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona koncertnog serijala Musicology, koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva.

Tako posjetioci koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim koncertnim dvoranama i na festivalima.

Prva godina koncertnog serijala koju su obilježili rasprodani koncerti glazbenih virtuoza, intimna atmosfera kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, odlično je primljena kod zagrebačke publike.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged