hindi zahra | 2019.

Hindi Zahra, francusko-marokanska kantautorica, u petak, 27. rujna 2019. godine, nastupa u Tvornici kulture

Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb, a to je Hindi Zahra, svjetski poznata francusko-marokanska kantautorica. Ona je pjevačica baršunastog glasa, a dobitnica je i prestižne nagrade Constantin i Victoires de la Musique. Hindi Zahra je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica, a svoje je glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju. Koncert ove glazbene dive održat će se u petak, 27. rujna 2019. godine, u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nakon izdavanja albuma Homeland koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, Hindi Zahra održala je više 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine. Ali uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i nikada nikoga ne ostavlja ravnodušnim… Nedavno je odlučila preseliti se u marokanski grad Marakeš, posvetiti se sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Hindi objašnjava ovaj poduhvat kao “bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu”…

Kritičari kažu kako u “glazbenoj zgradi svog djetinjstva Hindi poznaje svaki kat”. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije. A strašću i energijom napajali su je glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone. Njene pjesme sadrže u svojoj biti nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku oceana i svemiru. One se kreću putanjom različitih glazbenih stilova koji se međusobno isprepliću. A pjesme s albuma su avanturistička putovanja duha, prožeta melankolijom koja se miješa s ekstazom u njezinom glasu…

Koncertni serijal Musicology

Koncertom glazbenice Hindi Zahre otvara se druga sezona koncertnog serijala Musicology. A ovaj je serijal, podsjetimo, doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno-festivalskog iskustva. Tako posjetioci koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda koje obično nastupaju u većim prostorima. Na ovaj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim koncertnim dvoranama i na festivalima.

Prva godina koncertnog serijala koju su obilježili rasprodani koncerti glazbenih virtuoza, intimna atmosfera kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, odlično je primljena kod zagrebačke publike. A sve što vas dodatno zanima o ovoj glazbenici doznajte na njezinoj Instagram stranici.

VIDEO: Hindi Zahra – Any story

Tagged