grupa gea - daj mi ruku - 2021.

Grupa Gea predstavlja svoju novu radiofoničnu pop pjesmu “Daj mi ruku”

Grupa Gea predstavlja svoj najnoviji singl naziva “Daj mi ruku”. Njime nastavlja niz hitoidnih radiofoničnih pop pjesama kojima se bend publici približio emotivnim tekstovima i pamtljivim melodijama. Produkcijski dvojac Igor Ivanović i Marko Vojvodić modernom je produkcijom dao poseban pečat glazbi i stihovima Nene Kosa Ferzza. A snimljen je i vrlo neobičan spot koji prikazuje članove grupe u do sada neviđenom izdanju.


“Pjesma je napisana u vrijeme kada nitko nije mogao pomisliti da će obično rukovanje postati nepoželjan oblik ponašanja. Tako da naslov pjesme Daj mi ruku danas ima dodatnu težinu. Poručuje da bez obzira s kakvim se nedaćama svijet suočavao u nadolazećim vremenima, potreba za ljubavlju i bliskošću neće nestati“, pozitivnog je razmišljanja pjevač Igor Drvenkar.

Drvenkaru se za mikrofonom u bendu odnedavno pridružila Dora Juričić

Podsjetimo, ona je zablistala u posljednjoj sezoni TV showa The Voice. “Dora nas je oduševila svojim vokalom, energijom i temperamentom koji se odlično nadopunjuju s Igorovim. Ozbiljno razmišljamo i o duetu ta dva mlada i moćna pjevača”, rekli su Neven Banfić, Neno Kos Ferzzo, Dario Sinjeri i Branko Jemrić o novoj članici benda.

Ovo je prvi put da je grupa GEA snimila animirani spot, a osmislio ga je, režirao i animirao Saša Đuračić. On je poznatiji kao Sale Undertoon, pulski crtač i animator čija su kreativna rješenja vrlo tražena od domaćih, ali i inozemnih izvođača. Priču o uništenom i napuštenom planetu kojeg spašava dvoje preostalih ljudi koji nisu izgubili vjeru u ljubav unatoč besmislu koji ih okružuje, simbol je današnje otuđenosti koja vreba na svakom koraku. GEA se protiv svih nedaća bori kako najbolje zna. Optimističnim pjesmama i nadaleko poznatim svirkama odlične atmosfere koja se ne stišava tako lako.

“Daj mi ruku” objavljena je na prvom albumu “Još te mogu iznenaditi”

Album je izašao 2020. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Na tom hvaljenom albumu nalazi se ukupno 11 pjesama koje su naišle na odličan odjek kod publike i glazbenih urednika. Još te mogu iznenaditi, duet s Ivanom Marić Samo poželi, Želim ti, Kad si tu, I to će proći, Ti si ona koju tražim i drugi singlovi donose prepoznatljivi bendovski pop zvuk.

Na njemu su radili eminentni autori i producenti. To su Ante Pecotić, Branimir Mihaljević, Igor Ivanović, Marko Vojvodić, Antonija Šola, Bojan Šalamon Shalla, Mihael Blum, Daniel Galar, Davor Petrović i Igor Drvenkar. Više o grupi Gea doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Grupa Gea – Daj mi ruku

Tagged