fluentes / 2019.

Grupa Fluentes nastupa u klubu Sax uz podršku Jelene Radan i Lu Jakelić

Đakovačka grupa Fluentes održat će svoj prvi koncert u Zagrebu i to u klubu Sax! Tom prilikom, na pozornici će im se pridružiti i dvije predivne mlade dame i vrhunske glazbenice. To su Jelena Radan i Lu Jakelić! Fluentes je hrvatski pop rock sastav osnovan 2004. godine u Đakovu. Osnovao ga je Goran Bošković, frontmen grupe te glavni autor glazbe i tekstova.

Tijekom godina nižu se pjesme, a producentsku ulogu za glazbu sastava preuzima Željko Nikolin u Osijeku. U 2015. godini u Music Pubu Zlatka Turkalja pjesmom godine proglašena je “Pođi na put” grupe Fluentes u kojoj je gostovala Jelena Radan.


Fluentes 2017. godine objavljuje prvi zapaženiji singl Pusti da ljubav nosi me, koji je dosegao visoko četvrto mjesto na nacionalnoj top ljestvici, a nakon njega i prvi album Igra čekanja. Sa singlom Napokon nastupaju na 65. Zagrebačkom festivalu. 2018. godine, čime pažnju struke skreću na sebe, a uskoro im slijedi i nominacija za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Na dodjelama 25. Porina 2018. godine u Splitu Fluentes osvaja Porina za Novog izvođača godine.

“Uz Gorana vežem uvijek prve susrete u kojima sam se oduševila njegovim glasom i pjesmama na engleskom koje mi je pokazao. Ovaj koncert doživljavam više kao da mu dolazim doma u goste. Uvijek je jako lijepo zapjevati s Goranom, a Pođi na put mi je ionako jedna od njegovih najljepših pjesama. Drago mi je što stižu i u Zagreb i vjerujem da će njihovi poklonici požuriti do Saxa!”, rekla je Jelena Radan.

Nastupu u zagrebačkom Saxu veseli se i mlada kantautorica Lu Jakelić

“Boško je dio mojih zvučnika još od ere Nova grupe, a pjesme poput Možda mir ili Home su one koje bih s lakoćom upisala u sekciju najdraža pjesma u leksikonu. Jako me veseli i čast mi je što sam pozvana kao gošća izvesti, ne samo svoju pjesmu, već i poslati emociju uz Fluentesovu stvar. Neću odati koju, ali zato pozivam sve da nam se pridruže u Saxu i zagriju dlanove za podršku krasnim glazbenicima koji godinama stvaraju divnu muziku!”, rekla je Lu Jakelić. Više o Lu doznajte na njezinom Instagram profilu.

Koncert grupe Fluentes u Saxu će se održati u subotu, 21. rujna 2019. godine s početkom u 21.30 sati. Ulaznice po cijeni od 40 kuna u pretprodaji, odnosno 50 na dan koncerta, možete kupiti na blagajni SAX-a za vrijeme radnog vremena kluba.

Video: Fluentes & Jelena Radan – Pođi na put

Tagged