chui - jazz fusion band - 2021.

Grupa Chui prigodnim koncertom otvara jubilarne 30. Dane hrvatskog filma

Bend Chui nastupa na otvaranju jubilarnog 30. izdanja manifestacije Dani hrvatskog filma. Ova jazz fusion četvorka ponovno izvodi svoju originalnu glazbu uz čuveni nijemi film “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927. godine.

Chui će glazbeno “začiniti” otvaranje Dana hrvatskog filma u nedjelju, 12. rujna 2021. godine u zagrebačkom kinu Tuškanac. Naime, nakon službenog otvaranja, održat će se projekcija čuvenog nijemog filma “Berlin, simfonija velegrada” Waltera Ruttmana. A Chui će tom prilikom uživo izvesti originalnu prateću glazbu koju su sami komponirali.


Jazz fusion bend filmski će koncert odraditi u sklopu filmskog programa Kinofonija! Podsjetimo, glazbu uz spomenuti nijemi film iz 1927. godine bend je već izvodio 2019. godine na otvorenju Berlinale specijala koji se održava u Zagrebu pod pokroviteljstvom Berlin film festivala. Ovim su projektom stvorili “unikatnu simbiozu filmske i glazbene umjetnosti s Chui etiketom”. Sam film donosi prikaz svakodnevice u živopisnim ulicama Berlina. A glazba ove inovativne četvorke izvrsno uklapa uz film. Uvjerite se to i sami u nedjelju, 12. rujna, u 21:30. Ulaz na projekciju je besplatan. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Chui x Berlin

Tagged