groza :: black metal :: močvara - zagreb - croatia :: 2022.

Groza, njemačka black metal senzacija stiže u Močvaru – predgrupa je grčki Isolert

Bavarski blackeri Groza vraćaju se u Hrvatsku isporučiti svoju dozu tmine i nihilizma! A prije njih će nastupiti odličan grčki black metal bend Isolert. Mjesto svečanog okupljanja je Močvara, a datum za označiti u kalendaru je subota, 3. prosinca 2022. godine. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta koštati 120 kuna.

Groza je nastala 2016. godine u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu i to kao solo projekt. Bolji poznavatelji black metal prilika i svijeta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki utjecaj ovih Poljaka na njegov glazbeni izričaj. Nakon dvije godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svjetlo dana ugledao njihov album prvijenac Unified in Void kojeg je izdao AOP Records. Tri godine kasnije za istu izdavačku kuću izdaju album The Redemptive End koji će i promovirati ovom prilikom u Močvari.

Ljubitelji bendova kao što su već spomenuta Mgla, Uada ili Gearea sigurno će simpatizirati i ove Nijemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svijetu black metala. Članovi benda su već spomenuti P.G. na vokalu i gitari, a tu su i njegov kolega U.A., M.S. je na basu, dok za bubnjevima udara T.H.Z. Više o bendu doznajte na njihovoj Bandcamp stranici.

Predgrupa Grozi je grčki Isolert

Isolert je grčki black metal bend nastao u Volosu ljeta Gospodnjeg 2015. Za sebe kažu da su više skandinavska nego grčkog škola black metala. No, suptilnija i nježnija black metal uha će sigurno prepoznati utjecaj Dissectiona, Gorgorotha ili Tribulationa. Svoj prvi demo naziva Isolated Soul izdali su 2015. godine. Nakon njega su se zaredali album No Hope, No Light… Only Death (2016.), EP Isolert (2017)., split sa bendom Insanity Cult, svojim zemljacima, Towards the Great Dissolution (2017.), suradnju s Human Serpentom na 20-minutnoj kompoziciji s Everything Dies.

Nisku njihovih izdanja dovršava album iz 2020. godine naziva World in Ruins, a njega će promovirati ovom prilikom u Močvari. Članovi benda su Nick S. (bubanj, vokal), Panagiotis T. (vokal), Apostolos G. (bas) i George S. (gitara). Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Groza – Elegance of Irony :: Isolert – Extinction

Tagged